A hétvégén 2 fontos esemény fogja megdobogtatni a videósok és VJ-k szívét a párizsi Vision’R fesztiválon.
Először a legjobb, amire már sokan vártunk: megjelenik a FreeFrameGL 1.5 hivatalos kiadása. Ha valaki nem tudná miről van szó, a FreeFrame egy nyílt plugin szabvány videós/VJ alkalmazásokhoz, akárcsak a VST, AU és RTAS audio plugin szabványok, de mindenféle gyártói/fejlesztői kötöttség nélkül – ami nagyon jó dolog. A FreeFrameGL 1.5-ös verzióban immár OpenGL támogatás lesz, melynek köszönhetően hardveres gyorsítást kapnak a vizuális effektek, ezáltal sokkal többet, jobbat, gyorsabbat lehet kihozni belőlük. Nyitom a pezsgőt…
Másodszor pedig a Resolume felhasználóknak jó hír, hogy bemutatják az új verziót. Még nem a végleges verzió lesz látható, de a fejlesztés irányát jól fogja mutatni – több mint 1.5 év fejlesztés eredménye lesz megtekinthető.

FreeFrameGL 1.5 és Resolume új verzió
Cimke:                                     

2 thoughts on “FreeFrameGL 1.5 és Resolume új verzió

  • 2008-04-21 at 05:37
    Permalink

    Biztosan. Mostantól sokkal gyorsabb működés lehetséges, így azok a műveletek amik eddig szóba sem jöhettek, játszi könnyedséggel futhatnak. Ebből meg az jön le, hogy amit a videókártya frame rate szinten ki bír préselni magából, azt ki is fogják a plugin-ek belőle kényszeríteni.
    Az OpenGL-el meg sokkal egyszerűbb lesz látványos, de ultragyors effekteket létrehozni. Én személy szerint azt remélem, hogy megugrik a generatív FF plugin-ek halmaza, így akár különösebb footage nélkül is lehet majd egész estés VJ show-kat levezényelni (persze a képi világtól függően) és a gép sem fog megdőlni a munkától.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük