Szerintem nagy tévedés az újonnan kihozott Live 6 LE. Az egyetlen ok hogy csináltak ilyet az az lehet, hogy legyen mit adni majd az új audio interfészekkel meg MIDI kontrollerekkel meg ilyesmikkel.
Merthogy gagyi a javából az látszik az összehasonlító táblázatból – már csak egy kicsit komolyabb melóra is használhatatlan. Most komolyan – 2-2 nem beépített virtuális hangszer és effekt per projekt? Nincs MIDI output? Se clip envelope-ok, se track freeze? Még plugin delay kompenzáció se (ezt pláne nem értem, miért kell ezzel szívatni szegény amatőr felhasználókat)? Ja, és a letölthető verzió nem tartalmazza a dobozossal adott sample gyűjteményt se… Meg merem kockáztatni hogy a Garageband profibb, az otthoni örömzenélést komolyabban támogató hozzáállást mutat mint a Live LE. És nem mintha a Live annyira drága cucc lenne (549EUR) hogy ilyen belépő szintű vacakkal (129EUR) kéne rávezetni az embereket. Pláne hogy kapsz normális Live-ot mindenféle hangkártyával meg egyébbel…

Ableton Live 6 LE – gagyi a javából!
Cimke:                 

Egy gondolat a “Ableton Live 6 LE – gagyi a javából!” -hoz

 • 2007-09-03 at 19:50
  Permalink

  Ez tényleg elég gáz. Mire lehet ezt használni?
  Épeszű Live használó min. 6-8 VSTi-vel és kétszer ennyi effekttel használja freeze-el megoldva a gépének erőforráshiányát!
  Semmi értelme!

 • 2009-01-20 at 17:52
  Permalink

  egy kaki

Hozzászólások lezárva