A finn Genelec megjelentette az eddigi legkisebb monitoring hangfalait: a 6010A egy hordozható, számítógépes kiegészítőnek vagy extrém kis helyen való lehallgatáshoz szánt aktív kétutas hangfal, mely akár hordozható lejátszókhoz is csatlakoztatható.

A 6010A csak méretben kicsi – aktív elektronika, crossover szűrők és védőáramkör is megtalálható benne, akárcsak komolyabb testvéreiben. A kis helyen való lehallgatás és a hang minőségét a Genelec a színtiszta alumínium Minimum Diffraction Enclosure™ (MDE™) és a Directivity Control Waveguide™ (DCW™) technológiákkal, továbbá gondosan válogatott elektronikus komponensekkel, a legutolsó generációs hangszórókkal és fejlett erősítő technológiával próbálja a maximumon hozni.

A mély tartománynak 73Hz-en van az alja (-3dB), a torzítást a hátlapi reflex port csökkenti a minimumra. A gyári szerelési folyamat végén az erősítő és további elektronikus komponensek egy kalibrációs folyamaton mennek keresztül, amivel biztosítható az egyes hangfalak közötti minimális eltérés. Bemeneti csatlakozóként hátlapi RCA áll rendelkezésre.

A “Desktop Control” és “Bass Tilt” aktív crossover kontrollok segítségével a 6010A specifikus felhasználási területhez idomítható. Mind a mély, mind a magas erősítők 12W teljesítményt adnak le. Az erősítők a hangfal sztereó párból 102dB SPL-t hoznak ki 1mA teljesítmény mellett. A 6010A méretei: 181 mm magas x 121 mm széles x 114 mm mély.

A Genelec a 6010A-hoz aktív subwoofer-ként a szintén új 5040A modellt ajánlja. Az 5040A akár öt 6010A-val együtt, vagy egy pár 6020A-val használható. Az 5040A használatával a mély tartomány 35Hz-ig terjeszthető ki. Az együttes használat esetén az összes hangfal hangereje az 5040A-n található hangerőpotin keresztül állítható. az 5040A mágnesesen árnyékolt, 40W-os erősítő található benne és 5.1 csatornás aktív crossover áramkör. A crossover 6 RCA csatlakozó bemenettel rendelkezik, és 5 RCA kimenettel a 6010A hangfalak számára. Az 5040A max. 96dB SPL-t tud, a főcsatornák HP szűrővel ellátottak a 6010A-val való használathoz, az LFE csatorna pedig 120Hz-ig képes kiadni hangot. Az RCA csatlakozókon felül egy 3.5mm-es jack bemeneti csatlakozóval is ellátták, mellyel a hordozható lejátszókhoz, MP3 player-ekhez, számítógépekhez való csatlakozás oldható meg kényelmesen. A bemeneti érzékenység állításának lehetősége az aktív crossover állítási lehetőséggel együtt a subwoofer és a további hangfalak tökéletes beállítását eredményezi.

További infók a Genelec weboldalán.

Megjött a legkisebb Genelec monitor hangfal
Cimke:                 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük