A Homegrown Sounds kiadta az Astralis Orgone és Orgone Lite VST instrument-eket, egy minta alapú szintetizátort PC-re, mely organikus hangok, terek és ritmikus hangszínek területén mutat erősségeket. Az Orgone Lite ingyenes, némileg csökkentett képességekkel. Az Astralis engine-t addig fejlesztették és optimalizálták, amíg minimálisra csökkent az erőforrás igénye és a betöltési idők. Külön ki kell emelni a microtuning komponenst, mely Scala kompatibilis és korlátlan szabadságot ad az egyes skálák terén. Pad-ek, atmoszférák, BPM alapú ritmikus szekvenciák kelnek életre, és egy állítható randomizáló rendszer is besegít az új patch-ek kreálásában.


2 megegyező szintetizátor szekció a hangszer lelke, mindkettő hangmintákat használ hangforrásként, 16/24/32 bites WAV fájlokat lehetséges betölteni. A WAV-ok bankokba szervezettek, egy bank egy könyvtárat jelent, amelyben az egyedi fájlok találhatóak. Használja a WAV-okba beágyazott loop pontokat, és új loop-okat lehetséges létrehozni a kezelőfelületen. A szintézis architektúrában megtalálhatók a drive, zaj, lo-fi és normalizálás is.
A BPM szinkronizált ritmikus hangokhoz 2 modulációs szekvenszer, 1 arpeggiator/note szekvenszer, egy trancegate és programozható szünetek állnak rendelkezésre. A modulációs mátrix-on keresztül a modulációs szekvenszerek kimenete bárhová küldhető.

A microtuner Scala fájlokkal dolgozik, így 3500+ hangolás válik elérhetővé, plusz egy rakás érdekes hangolás található benne alapkiszerelésben. Különféle billentyűzet – note kiosztások elérhetőek, Hz alapú hangolás, alaphang állítás és oktáv nyűjtás az akusztikus hangszerek emulációjához. A microtuner egyedileg kapcsolható a szintetizátorokon, így a kiegyenlített hangolás layer-elhető a kiválasztott mikrotonális patch-el.

Az effekt szekció nagy szerepet kap itt: reverb, sztereó delay, echo, flager, LFO filter, Organic (a flanger-el együtt használva remek pad-ek készítéséhez), Clipper, ring modulátor és 8 sávos EQ állnak rendelkezésre. Mindegyik szintetizátor szekció egyedi effekt send-el rendelkezik. Az effekt routing komponens 127 különféle routing kombinációt és párhuzamos módot tud.

A randomizálásra nagy hangsúlyt fektettek, minden szekció saját randomizációval felszerelt, továbbá van egy master randomizáló és egy effekt randomizáló is. A randomizációs mixer panelen lehetséges beállítani az érintett paramétereket, így kontrollálva a módosítások mértékét. Az eljárás során minden paraméter módosítása értelmes értékeken belül történik, így kizárva a néma vagy használhatatlan hangszíneket. Ha a randomizálás félresikerülne, akkor van reset opció, mely az alapbeállításokra állítja vissza a paramétereket, ez a master esetében is igaz.

További infók a Homegrown Sounds weboldalán.

Homegrown Sounds Astralis Orgone és Orgone Lite szintetizátor
Cimke:                                                             

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.