Ez a tipp azoknak lesz hasznos, akik SSL Duende DSP eszközzel rendelkeznek és telepítési gondokkal küszködnek.
Ma a stúdió számítógépébe beraktam egy SSL Duende PCIe kártyát. Az install során az új PCI bridge eszköz detektálása sikerült, de a Windows nem talált driver-t a kártyához. Próbálkoztam párszor, majd átraktam másik slot-ba, ott is ugyanez a helyzet. Újraindítás, BIOS beállítások ellenőrzése, minden rendben van… Mi lehet a gond?
SSL Duende PCIe
Némi fejtörés után megkerestem a könyvtárat, ahová az install .EXE kicsomagolta a fájlokat. Ebben a könyvtárban található egy .CAB fájl, ami a driver-eket tartalmazza (2 db. SYS + 1 db. DLL). Fogtam magam és WinRAR-al kicsomagoltam a .CAB-ot a könyvtárba, majd újrakezdtem az installt. A manuális megoldást választottam, majd a driver keresésekor megadtam, hogy abban a könyvtárban keressen a Windows ahová kicsomagoltam a .CAB-ot. És csodák csodája, így már minden rendben volt, megtalálta a szükséges fájlokat – sikeres volt az install és utána a firmware update is.
Valószínűleg hibás az install processz, vagy legalábbis vannak benne hibák. A hibát jeleztem az Audiomonde, a magyar Solid State Logic disztribútor felé, akik megígérték, hogy a tipp bekerül a készülő FAQ-ba. Addig is, remélem segít azoknak akik hasonló gonddal küszködnek. Mivel közös az install, azt gondolom, a megoldás nem csak a PCIe, hanem a Firewire eszközök esetében is működhet.

SSL Duende install problémák: itt a megoldás
Cimke:                                                     

2 thoughts on “SSL Duende install problémák: itt a megoldás

 • 2008-06-18 at 00:59
  Permalink

  A FireWire változatoknál ez nem jöhet elő, mert ugye azok nem PCIe kártyák, nem találhat PCI bridge eszközt… Nekem gond nélkül feltelepült Windows XP-re a Duende Mini minden alkalommal.

  Válasz
 • 2008-06-18 at 01:17
  Permalink

  Szerintem meg lehet próbálni a fent leírtakat, ha az install során az eszköz felismerése sikerült, de valamiért nem talál hozzá driver-t, ez PCIe/Firewire független, bár lehet, hogy a Firewire eszközök esetében az alap Windows komponens elégséges.
  Duende Mini nekem is gond nélkül települt egyébként. A Duende Classic-al volt olyan, hogy nem ismerte fel, tehát eddig el sem jutottam, de ha felismerte, akkor azt is gond nélkül felinstallálta.
  Viszont van valami amin vakarom a fejemet. Korábban volt a gépen egy Mini installálva, azt uninstalláltam, utána tettem fel a PCIe-t. A plugin-ek ellenőrzésekor a Drumstrip azt közölte velem, hogy a trial időszak lejárt! Az X-EQ és X-Comp viszont szépen számolnak visszafele. A Drumstrip-et kb. 2 órát használtam a Mini-n, szóval nem értem a dolgot. Lehet hogy ha a meglévő installra próbálom rátelepíteni akkor átmenti a trial időt, de ez most már nem derül ki.
  Esetleg magában a kártyában ketyeg valahol az óra és valaki előttem lenullázta a Drumstrip-et? Jó lenne ezt megtudni… a Drumstrip abszolút kedvencem, semmi nincs hozzá fogható, ha dobot kell faragni.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.