Ritka a magyar vonatkozású hír, de most egy ilyennek örvendhetünk: a magyar Inspired Acoustics megjelentette a Palaces of Arts Budapest névre keresztelt orgona hangminta kollekciót. A MÜPA Pécsi-Mülheisen orgonáját használták a készítéséhez és MIDI-n keresztül vezérelhető virtuális orgonát kapunk PC-n és Mac-en általa. Használatához a Hauptwerk lejátszója szükséges.
Pécsi-Mülheisen orgona a MÜPA-ban
Eddig ez a legnagyobb orgona tematikájú kollekció a világon, 24 bit/129kHz-es mintavételezéssel vették a mintákat és dolgozták azokat aprólékosan fel speciálisan az orgona hagok követelményeire optimalizálva (a végső formátum 24 bit/48kHz lett), több mint 20.000 egyedi hangminta alkotja és 35GB a mérete. Egyedi megoldás, hogy USB pendrive-okon kerül forgalomba, ezzel is meggyorsítva és egyszerűsítve a telepítést. Ami igazán extrém az az, hogy a teljes funkcionalitás használata 24GB RAM-ot követel, a minták ugyanis teljes egészükben a RAM-ba kerülnek, nincs disk streaming. Ez combos követelmény, és a professzionális felhasználók tudnak vele élni… A minimális funkcionalitás 2GB RAM-ot követel, ez otthoni környezetben is használható. Mac-en bonyolítja a dolgot, hogy a Hauptwerk szoftvere max. 4GB RAM-ot tud megcímezni jelenleg, de az ígéretek szerint több egyed egyidejű futtatásával megoldható akár a teljes minőségű használat is és hamarosan kész az új Mac-es Hauptwerk lejátszó, mely már kiküszöböli ezt a korlátot.
A cél a professzionális orgona játékosokat is kielégítő teljesítmény, a szigorú minőségi követelmények mellett a pontos vizuális kontroll a billentésre való élethű válasz voltak a legfontosabbak. Van benne minden, ami szem-szájnak ingere, a részletek az alábbi link-en olvashatók.
December 18-án kerül forgalomba 899 USD áron (a Hauptwerk lejátszó további 600 USD), további infók az Inspired Acoustics weboldalán, akiknek sok sikert kívánunk a munkájukhoz!

Inspired Acoustics Palaces of Arts Budapest orgona hangminta kollekció
Cimke:                             

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.