A JZ Microphones bejelentette a Vintage család új tagját, a V67 duál diafragmás mikrofont, melynek feje a Neumann U67 dizájnon alapul. A V67 azonban nem egy sima klón, az elektronika a modern technikából fakadóan itt solid-state, és csak vese karakterisztikával rendelkezik (az U67 csöves és 3 pickup pattern-t nyújt).
JZ Microphones V67 duál fejes mikrofon
A duál diafragma kétirányú (előre + hátra) vese karakterisztikát nyújt, aminek köszönhetően a közeli forrásokra a mikrofon inkább omni-ként reagál, csökkentve a proximitás hatást. Ez különösen alkalmassá teszi vokál felvételre, mert így mozgó énekes esetén is egyenletes marad a basszus frekvenciaválasz. A fej a JZ szabadalmaztatott szórt aranyozási technikájával készül és 5 éves jótállást adnak a mikrofonra.
Ára még nincs, további infók a JZ Microphones weboldalán.

JZ Microphones V67 duál fejes mikrofon
Cimke:     

2 thoughts on “JZ Microphones V67 duál fejes mikrofon

 • 2010-03-11 at 10:42
  Permalink

  Mozgó énekest még csak céllövöldében láttam, stúdióban még sose 🙂 Nem hiszem hogy erről szólna a sztori, mert az fából vaskarika lenne: ha valakinek lineáris frekvenciamenet kell, akkor arra kismembrános miksó kell. Vagy ribbon. A nagymembránosoknál a verseny pont arról szól, hogy kinek teltebb a hangja, kinek szebb a közeltér-effektusa.

  Válasz
 • 2010-03-11 at 21:19
  Permalink

  Akkor majd dolgozz olyanokkal, akik nem pantomimben utaznak… Az agresszívebb műfajokban a legtöbb énekes szeret pl. refrénnél “ráugrani” a mikrofonra. Meg úgy egyáltalán lekövetni a zene lüktetését mozgással vagy a mikrofon/állvány megragadásával. És a beálláshoz képest mindig durvábban nyomják a felvételnél.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.