Az SPL három újdonságot jelentett be, melyek a Musikmessen mutatkoznak be.

A RackPack 4 kompakt és hordozható frame, melybe 4 RackPack modult lehet beépíteni. Gumilábakon áll és standard 19″ rack-be szerelhető. Azoknak lehet jó választás, akik a 8-as frame-et túl nagynak találják vagy mobil setup-ot szeretnének.

SPL RackPack 4, de-esser modul és DrumXchanger dob csere plugin

Az új Dual-Band De-Esser modul 2 frekvencia sávot alkalmaz, ezáltal hatékonyabb de-esser processzálást tesz lehetővé a mellékzöngék nélkül. A mély és magas sávok együtt vagy külön-külön is használhatók, ezzel pontosabban lehet célozni a kiszűrni kívánt frekvenciákra. Bemeneti jel uniformizálás és férfi/női hang kapcsoló használható a tökéletes adaptációkhoz. (A fenti képen balról a második modul).

SPL DrumXchanger plugin dobhangok cseréjéhez

A DrumXchanger dob hangok cseréjéhez szolgáló új plugin, a tranziens processzor technológiát felhasználva. Az eredeti hangmintát fázishelyesen, realtime cseréli. A tranzienseken alapuló felismerésnek köszönhetően a dinamikától függetlenül képes beazonosítani a hangokat. Az eredeti/csere hangok mix-elhetők, és egy ducking funkció is rendelkezésre áll, ami az eredeti hang hangerejét csökkenti, az azt körülvevő ambience sérülése nélkül. A hab a tortán a beépített 2 Transient Designer processzor, amik függetlenül is használhatók, valamint HP és LP szűrők az eredeti, csere és kimeneti jelekhez. Minden hangminta hangmagassága +/-1 oktáv tartományban állítható realtime, és a pontos elhelyezéshez delay kontroll szolgál. Jön vele egy alap 3 dobkészletet nyújtó hangkönyvtár, SPL előfokokkal és processzorokkal mintavételezve és WAV import használható a saját mintákhoz. A DrumXchanger várható ára 299 EUR + ÁFA, VST, AU, RTAS plugin formátumokban PC-n és Mac-en.

A cikk megjelenésekor még egyikről sincs bővebb infó az SPL weboldalán.

SPL RackPack 4, de-esser modul és DrumXchanger dob csere plugin
Cimke: