A Line 6 ToneCore DSP fejlesztőkészlete egy kicsit elhallgatott hír volt a NAMM-on. Pedig igazán jó dolog lehet – minden fejlesztő, aki rendelkezik egy PC-vel és érdekli a DSP fejlesztés, most hardveres effekteket fejleszthet és terjeszthet. Mindezt anélkül, hogy komoly hardveres fejlesztést kéne végeznie vagy elektronikai ismeretekkel kéne rendelkeznie, köszönhetően a ToneCore moduláris effekt platformnak és a Freescale Semiconductor szoftveres fejlesztőeszközeinek.
A ToneCore effektpedál bővítő dokkján keresztül lehet az új modulokat beilleszteni. A fejlesztőkészletben benne van az új Programmer Dock – ez tartalmaz minden funkcionalitást, amit a Line 6 már meglévő Stereo Dock-ja tud, ráadásul egy mini USB csatlakozót ad, amin keresztül a programozás és tesztelés történik. Szintén jön a csomagban egy, a dokkon keresztül programozható modul. Ez flash memória alapú, tehát újra és újra felhasználható. A fejlesztés elkészültével a dokkon keresztül további modulok programozhatók, melyeket a fejlesztők maguk terjeszthetnek (ezeket külön kell megvásárolni). A dokkban egy Freescale Symphony DSP56364 processzor található, mely 100 MIPS-es, 24 bites és alacsony fogyasztású, miközben nagyobb kapacitású, mint a Line 6 eredeti POD modelljében található processzor, tehát elég sokrétű effektek hozhatóak létre vele. A fejlesztéshez az Eclipse IDE ajánlott, ami szintén ingyenesen letölthető a www.freescale.com/symphonystudio weboldalról.
Ráadásként egy teljes funkcionalitású sztereó 2 sávos szűrő forráskódja is rendelkezésre áll példaalkalmazásnak, ami bemutatja a funkciókat és a fejlesztési kereteket, a felhasználói felületet és az audio jelfeldolgozást. Ezt módosítva könnyebb az indulás…
A ToneCore DSP fejlesztőkészletet a Line 6 2008 tavaszán adja ki hivatalosan, 199 USD áron. További ToneCore modulok is megvásárolhatóak lesznek a fejlesztők számára. További információkért keresd fel a Line 6 weboldalát.

Line 6 ToneCore DSP fejlesztőkészlet
Cimke:                         

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.