Megjelent a Liquid Mix 2.0-s szoftververziója. Az újítások között új funkciók és szélesebb körű latency állítási lehetőség szerepel, valamint a felhaszálók által kívánt funkciók kerültek bele a kötelező hibajavítások mellett.
Külön hangsúlyt fektettek a hardver-szoftver interakció javítására is. Végre bekerült a sidechain, ezáltal de-esser feladatok és a frekvenciafüggő kompresszió is megoldhatók. Az igazság szerint eléggé korlátozott a megvalósítás, ugyanis a sedecahin bekapcsolásakor egy nyolcadik EQ sáv jelenik meg, mely alul-, felül- és sáváteresztő képességgel rendelkezik, állítható frekvencia, gain és Q paraméterekkel. Szerencsére a sidechain monitorozható, majd egyetlen gombnyomással a kompresszorra küldhető. Tűzoltásnak elég lehet az egy frekvencia, azonban a teljes körű alkalmazáshoz kevés lesz.
Szintén fontos újításként jelenik meg hogy a kontrollfelület mostantól képes követni az egyes szoftveres entitásokat, így biztosítva, hogy valóban a kijelölt egyedet szerkeszted. A latency mostantól 264 és 8200 sample között állítható, amivel végre valóban kibékülhetnek a felhasználók. Az új latency értékekkel végre azok a DAW-ok is korrektül működnek, melyek 2056 sample felett csak fix értékű latency beállításokkal dolgoznak (mint a Bias Peak, Steinberg WaveLab, Adobe Audition, Sony Sound Forge, Vegas és ACID).
Végül a munka közbeni mintavételi frekvencia állítását is kibírja az új szoftver, ezáltal az új szoftveres egyedek automatikusan újrakonfigurálják magukat és nem kell aggódnod a hibás szinkron miatt vagy a DAW lefagyásától tartanod.
Az új szoftver ingyenesen letölthető a Liquid Mix weboldaláról.

Focusrite Liquid Mix 2.0
Cimke:                             

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük