Hm… végre valami kreatív cucc. Danny Carey-vel, a Tool dobosával közös fejlesztés a Synesthesia-tól a Mandala 2.0, egy USB csatolós elektromos dob ütőfelület mely végre nem veri szét a csuklódat, rugalmas és elég élethű hangokat produkál. 7 zónát lehetséges kiosztani az ütőfelületen, 3000 akusztikus minta a szívében és még 100 különféle hangszer hangjai, összesen 4 GB-os hangkészlet. Az ütőfelületet dobverővel való használatra optimalizálták, de annyira érzékeny hogy sima érintésre is tökéletesen reagál.

A legdurvább az egészben az, hogy 128 darab koncentrikus kör alakú területen érzékeli, hogy hova is ütöttél pontosan – ilyet eddig senki nem tudott. Természetesen mind a 128 területet felhasználja a variációhoz, mind a 7 zónán keresztül. Minél több zónát használsz (a zónák az egyes instrumenteket jelölik) annál inkább komplett dobkészlet szólaltatható meg rajta vagy helyettesíthet egy kis együttest is. Együttműködik a népszerű audio programokkal, 100 preset-el érkezik. November 1.-én kerül forgalomba a tengerentúlon.

Friss info: befejezték a fejlesztést és gyártási fázisba került a Mandala, már felvesznek előrendeléseket az alábbi weboldalon. A még jobb hír, hogy az ára 349$, ennyiért ez a hülyének is megéri. Jó-jó, mire ide átkerül lesz belőle 500$, de akkor is…

Részletek a Mandala weboldalán.

Mandala 2.0 elektronikus dob
Cimke:         

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.