A MOTU megjelentette a 2U rack magas 896 mk3 Firewire audio interfészt, beépített effektekkel és mixer-rel. 8 analóg XLR/TRS kombó bemenet, minőségi előfokok, Hi-Z gitár bemenetek, összesen 28 bemenet és 32 kimenet található rajta, túlvezérlés elleni védelemmel, beépített 32 bites DSP mixer-rel és effektekkel, két optikai I/O bankkal.


Minden analóg I/O, a 8 XLR kimenet, a 2 dedikált XLR fő kimenet és a 8 bemenet 192kHz-es mintavételezésre képes, 16 ADAT csatorna áll rendelkezésre 48kHz-en, vagy 8 csatorna 96kHz-en (ADAT SMUX), vagy 2 sztereó TOSLink kapcsolat. A 2 optikai bank egymástól függetlenül működik, megengedve az eltérő formátumok variációit. AES/EBU és RCA SPDIF csatlakozók biztosítanak további sztereó digitális I/O csatlakozást.

A 896 mk3 minden I/O csatornája a 16 buszos, hardveres 32 bites DSP mixer-ren keresztül folyik. Latency mentes effektek kerülhetnek a bemenetekre, kimenetekre vagy buszokra a számítógéptől függetlenül, standalone módban is. A bemeneti jelek szárazon, effektekkel vagy szárazon effektes monitor mix-el kerülhetnek felvételre. Az effektek között megtalálható a reverb, parametrikus EQ és kompresszor/limiter. A Classic Reverb 5 különféle típust ad, 3 frekvenciatartománnyal állítható crossover pontokkal, filter-rel és akár 60 másodperc hosszú lecsengéssel. Két kompresszió típus található benne: egy standard kompresszor a megszokott Threshold/Ratio/Attack/Release/Gain kontrollokkal és a Leveler, egy Universal Audio LA-2A optikai kompresszor klón, mely a vintage hangzáshoz biztosít automatikus gain kontrollt. Az EQ szekció 7 sávos parametrikus EQ-t tud, mely brit analóg pultok után modellezett, 4 filter típussal. Van továbbá LP és HP filter benne, 6 – 36dB közötti karakterisztikákkal.

Az EQ és kompresszor effektek minden bemenetre és kimenetre alkalmazhatók (összesen 60 csatorna), a rendelkezésre álló DSP kapacitás 48kHz esetén legalább egy sávos EQ-t és kompressziót tud minden csatorna számára biztosítani. A DSP erőforrások kiosztása természetesen dinamikus, és egy kijelzőn nyomon is követhető a foglaltság mértéke. Minden bemenet, kimenet és mix busz rendelkezik send-el a Classic Reverb felé, mely a a mix buszok és a kimenetek return-jein vezethető vissza, állítható split ponttal a send/return gerjedések elkerülésére.

Minden hátlapi bemenet számára egyedi trim poti, 20dB-es pad kapcsoló és +48V fantomtáp található az előlapon, plusz rendelkeznek V-Limit hardveres limiter-rel a túlvezérlés elkerüléséhez. Bekapcsolt limiter mellett a jelek akár +12dB erősségüek is lehetnek torzítás nélkül (a limiter 0dB-nél kezd el működni). További védelmet biztosít a Soft Clip, mely a finomítja a túlvezérlésekből adódó nyers torzítást.

Minden bemenet és kimenet számára 10 szegmenses LED kijelző mutatja az aktuális jelszintet. 8 kijelző a bemeneteket mutatja, másik 8 konfigurálható a bemenetek/kimenetek mutatására. Külön kijelző mutatja a fő kimenetek állapotát.

A 896 mk3 minden funkciója elérhető az előlapi vezérlő potik által. A Cuemix FX szoftver a számítógépes konfigurációt segíti, Mac-en és Windows-on egyaránt. Grafikus mix, effektek editálása, a MOTU megszokott stílusában, persze felújítva és kicsit kozmetikázva az új idők szavára hallgatva. A Cuemix FX vezérelhető Macie Control Universal Pro kontrollerről is.

A bemeneteken és kimeneteken felül 2 fejhallgató kimenet található rajta független hangerővel mindegyikhez (az egyik a fő XLR kimenetekt is állítja). A “Master Vol” poti konfigurálható bármilyen analóg/digitális kimenetek kombinációjának vezérlésére is – ezzel komplett 5.1 vagy 7.1 surround mix-et is vezérelhetsz.

Szinkronizáláshoz rendelkezésre áll DDS (Direct Digital Synthesis), egy DSP által vezérelt belső engine és órajel generátor. Képes külső wordclock és SMPTE timecode jelekhez igazodni, dedikált csatlakozókon keresztül.

PC és Mac kompatibilis, további infók a MOTU weboldalán.

MOTU 896 mk3 Firewire audio interfész
Cimke:                                                                                     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.