A MOTU Electric Keys az utóbbi 40 év 50 klasszikus, vintage billentyűs hangszerét adja a kezed alá. 40 GB-os hangmintakönyvtár a lelke, több mint 20.000 db. 24 bites, 96kHz-es multi-sample van benne – electric piano-k, orgonák, klavinetek, Wurlitzer-ek, szalagos eszközök, string ensemble hangszerek, és további ritka és egzotikus billentyűs hangszerek. A hangkészlet megalkotásához 50 jól karbantartott vintage hangszert használtak fel, Fender, Yamaha, Korg, Roland, Hammond, Wurlitzer, Hohner, Elka, Farfisa, Mellotron, Moog, RMI, Arp és egyéb gyártóktól.
A legtöbb hangminta 24 bit / 96kHz formátumban található benne, de bármilyen mintavételezési frekvencián használhatóak köszönhetően a 32 bites UVI motornak. A minták a merevlemezről stream-eltek, minimalizálva a betöltési időt és spórolva a memóriával. A hangok 12 bankba szervezettek, mindegyik bank saját egyedi autentikus kinézettel rendelkezik, a bankok egyedileg is telepíthetőek, ha nem szeretnéd mindegyiket használni és spórolni akarsz a hellyel. Az Electric Keys preset-ek a MachFive 2 sampler-be betölthetők a további sound design érdekében és layer-ek készítéséhez.
MOTU Electric Keys
Maga a kezelőfelület nincs túlbonyolítva – pár fontos kontroll található ott, két preset slot a layer-eléshez, plusz egy többoszlopos böngésző. A motor 256 hang polifonikus, evvel jó darabig nem futsz ki a hangokból, nincs voice stealing. Minden paraméter automatizálható MIDI learn funkción keresztül. A plugin globális állapota “combi” preset-ekbe menthető, ez tartalmazza az összes beállítást, az effekteket is. A combi preset-ek platform függetlenek, a standalone és plugin verziók között is cserélhetők.
Az FX gomb megnyomásával feltárul a multieffekt szekció, ez egy külön ablakban jelenik meg, ahol 8 effektet használhatsz. Effeklista: amp szimuláció, filter, kórus, flanger, phaser, UVinyl (a lo-fi hangzáshoz), delay és reverb. Az effektek az instrument-ektől függetlenül léteznek, az egyes preset-ek között megoszthatóak. Minden effekt paraméter automatizálható MIDI learn funkción keresztül.
Standalone, AU, VST, RTAS, DXi formátumokban elérhető, PC-n és Mac-en egyaránt. Ára egyelőre nem ismert. További infók a MOTU weboldalán (a cikk írásakor még csak képek találhatók).

MOTU Electric Keys: vintage billentyűs hangszerek
Cimke:                                                 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük