A Native Instruments bejelentette a Traktor Kontrol X1 DJ kontrollert. Kompakt méret, szoros integráció a Traktor-hoz, továbbá minden MIDI kompatibilis DJ szoftver vezérelhető vele.
Az X1 kiegészíti a tipikus mixer + lemezjátszók/CD deck-ek Traktor Scratch setup-ot, valamint önmagában elég a beat-grid megoldást használó standalone Traktor felhasználóknak. Két X1 egység kombinálható egy 4 deck setup-hoz, ezzel a Traktor Pro és Traktor Scratch Pro minden funkciója kihasználható.

Az X1 strapabíró, de könnyű házzal rendelkezik, minőségi potik, nyomógombok és enkóderek találhatók rajta, és a jobb vizuális visszajelzés érdekében dinamikus háttérvilágítással ellátott. A Traktor szoftverrel dedikált nagyfelbontású protokollon keresztül kommunikál, ezzel nagyon precíz vezérlés és gyors reakciók válik elérhetővé. Ez azt is jelenti, hogy telepítésre sincs szükség, igazi plug-and-play megoldás. Az opcionális MIDI módot egy dedikált nyomógomb kapcsolja be. A Serato Scratch Live használatához külön X1 overlay áll rendelkezésre. A számítógéphez USB porton keresztül csatlakozik. Szokás szerint csomagolják hozzá a Traktor LE-t, amiről majd kedvezményesen lehet upgrade-elni a nagytesókra.
A Traktor Kontrol X1 2010 februárjában kerül a piacra 199 EUR áron, további infók a Native Instruments weboldalán.

Native Instruments Traktor Kontrol X1
Cimke:                     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.