A Hollywood Impluse Responses a Numerical Sound-tól 20 nagysikerű mozi tereit adja vissza. Olyan filmekről van szó, melyek hanganyagait híres stúdiókban és koncert termekben rögzítették, így tulajdonképpen azok hangzását kaphatod a kezed közé.

A HIR egy másik érdekességgel is szolgál: az impulzusválaszok olyan módon lettek kialakítva, hogy az egyes hangszerek, hangszercsoportok vagy a teljes zenekar hangzása alakítható, változtatható legyen. Ezzel tulajdonképpen egyes sávok “színét” lehet meghatározni, olyan jellemzők mentén mint sötét, világos, meleg, hideg, lapos, stb.

A valósághű hangzás érdekében még egy funkció áll rendelkezésre: az egyes hangszerekhez speciálisan szűrt (high-pass) visszhang impulzusok találhatók, melyek az adott hangszer fizikai jellemzőihez igazítottak. Ez a 6 darabból álló készlet a C2, G2, C3, G3, C4 és G4 hangokhoz társított. Ha pl. egy szóló hegedű sávod van, akkor a G3 visszhang impulzus pontosan visszaadja a hegedű által lefedett frekvenciatartományt, vagy pl. a C3 tökéletes csellóhoz, stb.

Minden a 20 visszhang impulzus 5 variációval rendelkezik, és ezekből 6 egyedi szett található az összesen 600 visszhang impulzushoz. A jel/zaj viszony nagyobb mint 130dB.

A HIR kifejezetten filmekhez készült, és a filmekben használatos dramatikus effektek eléréséhez kiváló. A HIR csomag nem tartalmaz lejátszót/plugin-t, ezért használatához szükséges egy konvolúciós plugin vagy a szekvenszer/host által natívan támogatott konvolúciós eljárás.

A HIR csomagban 2 CD található, mérete összesen 1.1 GB. További infók, audio demók és technikai részletek a Numerical Sound weboldalán.

Numerical Sound impulzusválaszok
Cimke:         

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.