Ugye mindenki vágja az ausztrál Qtrax kálváriáját? A Qtrax a digitális tartalmakra egy netes P2P disztribútori rendszert épített fel, és a világ egyik leghaladóbb szolgáltatásának kezdte hirdetni magát. Hát… nem jött be. A csúfos bukás a MIDEM-en lett közbeszéd tárgya, ahol a Qtrax már előre bejelentette a kiadókkal és jogtulajdonosokkal még csak tárgyalási szakaszban lévő megállapodások sikerét, és persze senki nem jelent meg a hivatkozott partnerek közül. A kreatív osztály elismeréséül azt meg kell hagyni, hogy a “hogyan ne indítsunk szolgáltatást” kampány öniróniával teli levezénylése látványos és egyben röhejes esemény volt.
Most viszont úgy néz ki mégis lesz valami a Qtrax-ből. Az igazából csődeljárás alatt lévő TVT Records-al sikerült megállapodni a tartalom licenceléséről, de ez nem valami nagy szám – a TVT mindenbe belekapaszkodik, csak hogy mentse az irháját. Ami viszont tényleg már tényleg komoly, az a Sony/ATV Music Publishing-al és az EMI Music Publishing-al kötött friss sikeres megállapodás.
p.s. Én kipróbáltam a Qtrax szolgáltatását amilyen hamar csak tudtam. Lassú, béna – ezek voltak az első benyomásaim. Egy az egyben Mozilla Songbird kód, loptak, amit csak tudtak – az egyetlen saját fejlesztés a reklám bannerek voltak.

Mégis lesz valami a Qtrax-ből?
Cimke:                                                 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.