PAiA 2-Transistor Ribbon KitA PAiA jól ismert moduláris, otthon összerakható DIY készleteiről. A legújabb 2-Transistor Ribbon Kit mini készlettel az abszolút kezdők vagy a forrasztáshoz nem értők kedvében járnak – egy hitelkártya méretű kis eszközről van szó, ami az oly sok hangszeren megtalálható ribbon kontrollert valósítja meg.
Az ötlet egyszerű: a komplett áramkör benne van a kártyában, és lyukak szolgálnak a patch-elésre, akár drótokkal, akár krokodilcsipeszekkel együtt működik a megoldás. Maga a ribbon (szalag) pedig simán megoldható pl. grafitceruzával (4B-8B puhaságú tökéletesen megfelel). Ha megtetszett, lehet továbbfejleszteni is, pl. egy komolyabb ribbon kontrollerré, vagy berakhatod egy Arduino mikrokontroller setup-ba is (ez utóbbi zseniális kis project, oda vagyok tőle, amint lesz időm, összebarkácsolok valamit köré…).
Amiért igazán szeretni lehet a kicsikét az valójában az, hogy a ribbon kontroller alkalmazáson kívül még sok-sok mindenre felhasználható, ahol hasonló az elv. Csinálhatsz vele pl. fényorgonát is… Technikatanároknak kötelező lenne ilyenek alkalmazása az órákon, szerintem roppantul jól tudja helyettesíteni az unalmas szemeteslapát hajlítást vagy a „reszeljünk 1 tonnás vastömbből nyolcas csavart” típusú feladatokat.
Ja, és az ára! 50 cent egy darab, 1 USD-ért már hármat adnak! Közületeknek diszkontáron adnak nagyobb mennyiséget.
Akit lázba hozott a 2-Transistor Ribbon Kit, az a PAiA weboldalán minden szükséges infót, tippeket, továbbfejlesztési lehetőséget megtalál. Hajrá!

PAiA mini kontroller kit, és forrasztanod sem kell
Cimke:                             

Egy gondolat a “PAiA mini kontroller kit, és forrasztanod sem kell” -hoz

Hozzászólások lezárva