A Pearlman Microphones a 125. AES-en mutatja be a klasszikus “Church” mikrofon modern mását. Az eredeti, a Metro-Goldwyn-Mayer számára Stanley Church által kizárólag belső használatra készített design minden részletét pontosan utánozza, beleértve az autentikus transzformátort is, melyet majd’ 50 éve nem gyártanak.

Church, aki vezető hangmérnök volt kb. 200 csöves kondenzátor mikrofont készített belső megrendelésre az MGM-nek. Az évek múlásával ezeknek a mikrofonoknak az ára a csillagos egekbe szökött, a jó állapotban lévő eredeti darabokért 20.000 dollárt is elkérnek a vintage fanatikusoktól. És így is nagyon keresett…

Ahogy az eredeti design is, a Pearlman mikrofon is egy Neumann M7 (opcionálisan K47) fejet alkalmaz, válogatott General Electric E 6072 duál trióda csöveket, valamint NOS transzformátort, melyet kizárólag a Pearlman számára gyártanak. A forrasztást saját kezűleg Dave Pearlman csinálja, az eredeti esetében használt huzalozási megoldással. A hangja nem az eredeti tökéletes mása (a technika fejlődése más ízt ad), de minden szempontból felveszi vele a versenyt és pusztán ízlésről lehet vitatkozni, minőségről nem.

A mikrofon a Pearlman TM-1 házába kerül beépítésre, kézzel készített táp jár hozzá, Mogami kábel Neutrik csatlakozókkal, és alumínium doboz. USA ára 4.500 dollár, előrendelést kell leadni rá, és minden darabot Dave Pearlman saját kézzel készít.

További infók a Pearlman Microphones weboldalán.

A Pearlman feltámasztja a legendás Church mikrofont
Cimke:                             

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.