A Tonelux Designs az AES-en mutatja be az első rack-es terméket, az 1U magas EQUALUX EQ-t. Architektúrája megegyezik a Tonelux EQ4P-vel, de a Tonelux formátumon már helyet nem kapó funkciók is bekerültek, továbbá a felhasználóktól érkező visszajelzések alapján módosították a design-t.

Az EQUALUX, hasonlóan az EQ4P-hez egy diszkrét parametrikus EQ egyedi jellemzőkkel. Proporcionális Q kontrollal rendelkezik, mely a Boost és Cut paraméterek függvénye, ez a széles processz tartományt jelent kis kiemelés/vágás értékek mellett, míg nagyobb kiemelés/vágás esetén a tartomány szűkebb – zeneileg nagyon kellemes eredményeket ad ez a technológia. Az EQ görbe a klasszikus EQ-kéhoz hasonló. Amennyiben pontos műveleteket akar végezni rajta a hangmérnök, akkor a fix 1/3 oktáv kapcsolókkal konstans sávszélességet lehet alkalmazni.

Tonelux EQUALUX rack EQ

Részletek:

  • minden EQ4P funkció
  • proporcionális Q és fix 1/3 oktáv kapcsolók mind a 4 EQ sávon
  • könyök karakterisztika a mély és magas sávon
  • néma IN/OUT kapcsoló, ez az EQ filter-eket kapcsolja ki
  • hardwired bypass kapcsoló, mely akár a táp meghibásodása esetén is átengedi a hangot (persze ilyenkor nincs EQ processz)

Az EQUALUX mellett bemutatják még a DYNALUX kompresszort, mely a TXC 2 csatorns változata link és kibővített funkcionalitással, továbbá egy duál mikrofon előfok is készülőben van.

További infók a Tonelux weboldalán.

Tonelux EQUALUX rack EQ
Cimke:     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük