A PreSonus bejelentette a StudioLive digitális mixer-t. 16 csatornás, a PreSonus interfészekből már ismert XMAX előfokokkal és beépített 22×18 csatornás Firewire interfész van benne. Sávonként a Fat Channel-nek nevezett 4 sávos EQ, kompresszor, limiter, gate processzorok valamint további DSP effektek állnak rendelkezésre. 6 aux busz, 4 subgroup, talkback és LED-es kijelzés teszik teljessé a képet.
PreSonus StudioLive front
A StudioLive a már bevált digitális mixer + audio interfész kombinációt alkalmazza. Vonalszintű bemenet, szimmetrikus insert, szimmetrikus direct out kimenet található mind a 16 csatornán. 6 szimmetrikus aux send és két dedikált aux effekt send áll rendelkezésre a monitorozáshoz és effektezéshez. A 4 subgroup a jobb/logikusabb kihasználásban és csoportosításban segít. 2×2 szimmetrikus főkimenet és control room kimenet található a hátlapon. A bemeneti jelek A/D konverziója 118dB dinamikatartománnyal bír, ez nagyon jó érték. A belső digitális jelfeldolgozás (mix + effektek) 32 biten történik. A kezelőfelületen lehetőség van minden paraméter elérésére, az egyes beállítások/snapshot-ok mentésére és visszatöltésére, total recall funkció is segíti a gyors setup-ot vagy váltást.
PreSonus StudioLive back
DSP effekt fronton két 24 bites engine áll rendelkezésre: reverb-ek, delay-ek, további időalapú effektek találhatók benne, állítható paraméterekkel, tap tempo-val, mentési, visszatöltési és scene szelekciós lehetőségekkel.
A LED kijelzők minden paraméter megjelenítésében segítséget adnak, a bejövő/kimenő jelek állapota mellett megjelenítik az effektek paramétereit, a kompresszorok/limiterek/gate-ek gain módosításait, a pan pozíciót stb.
A beépített talkback képes mindegyik sztereó aux mix csatornával való független kommunikációra. Minden Firewire felvételi csatorna pre vagy post Fat-Channel processz képes felvenni. A StudioLive a Capture szoftverrel együtt érkezik, melyet kifejezetten hozzá fejlesztettek és a setup-ban és felvételben fog segíteni.
Ára a cikk írásakor még nem ismert, valószínűleg a Musikmesse után lesz publikus. További infók a PreSonus weboldalán.

PreSonus StudioLive mixer
Cimke:                                             

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.