A pro audio iparban egyre inkább elterjednek a digitális mikrofonok, melyekhez szükség van az azokat vezérelni képes eszközökre is. Az RME erre a kihívásra válaszolt a DMC-842 interfésszel. A Micstasy árkategóriáját megcélzó újdonság a csatlakozáson kívül tápellátást és vezérlést is bizosít a mikrofonok számára az AES42 szabvány támogatásán keresztül.
2007.12.18.: Hivatalos RME bejelentés alapján mostantól kapható a DMC-842!!!
Jelenleg pl. Neumann, Sennheiser és Schoeps mikrofonok támogatják az AES42-ben definiált Mode1 és Mode2 operációs rendszert. A Mode1 keretén belül aszinkron kommunikáció történik digitális fantomtáp ellátással (DPP), de nem lehetséges vezérlőadat továbbítása a felszálló ágon. Több Mode1 mikrofonnal való kommunikáció megköveteli a mintavétel konverziót, mely beépített a DMC-842-ben. A Mode2 lehetőséget ad a mikrofonok szinkronizálására és vezérlőadat továbbítására pl. a gain, polár pattern, hi-pass szűrő és kompressziós beállítások számára.
RME DMC-842
A DMC-842 ADAT-SMUX, AES/EBU, MADI és egyéb opcionális csatlakozással ellátott, analóg vonalszintű kimenetek is találhatók rajta, tehát lehetséges analóg mikrofonok bekötése is (pl. monitorozás esetén). A DPP csatornánként kapcsolható, egy Windows alapú szoftverrel lehetséges a DMC-842-vel való kommunikáció MIDI-n keresztül. Természetesen lehetőség van MIDI adat küldésére MADI-n és AES/EBU-n keresztül is. A fontos mikrofon paraméterek magáról az előlapról is állíthatók.
Ára 4,199$ és lehetőség van megvásárolni beépített I64 MADI kártyával is. További infókért ugorj az RME weboldalára.

RME DMC-842 multichannel digitális mikrofon interfész
Cimke:                                 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük