Rupert Neve átdolgozta a Portico channel strip-et, és az AES-en fogja majd bemutatni. A technikai részletek már most tudhatóak – minden processz blokkban minőségi processzorok és hasznos funkciók.
2U magas rack kiépítés, preamp, 4-sávos EQ, kompresszor-limiter, textúra kontroll és szintkijelző modulokkal. Az újdonságok a variálható Silk / Silk+ textúra kontroll, teljesen konfigurálható de-esser, többszörös VCA filtering és detektálás, tranziensekre optimalizált variálható HPF, állítható párhuzamos kompresszió. A Portico II link-elhető sztereó működéshez. Úgy tűnik, hogy az egyes Portico modulokból lett összeválogatva a processz lánc és ahol tudta, ott Rupert bácsi megfejelte az addon-okkal.
Rupert Neve Designs Portico II channel strip
Hát ja, a Neve vasak mindig is a csúcsot képviselték. Ami viszont most először észlelhető, hogy a külső megjelenés egy az egyben TL Audio, konkrétan az Ivory 2 szériára hajaz. Vajon közös lett a gyártás? Vagy csak a ház? Én nagyon szeretem a TL Audio vasakat, de talán mégsem szerencsés, hogy a Neve és a TL Audio arculat egybemosódik. Persze biztos sokkal olcsóbb így. Talán a belsejében is van némi közös, a press release TLA preamp-ról szól… de a pontos részletek egyelőre ismeretlenek.
Ár egyelőre nincs, és a cikk megjelenésekor még a Rupert Neve Designs weboldalon sincs kint infó róla.

Rupert Neve Designs Portico II channel strip
Cimke:                                     

2 thoughts on “Rupert Neve Designs Portico II channel strip

 • 2009-10-09 at 08:36
  Permalink

  Érdekes, hogy az “Öreg” azért közel sem ér el akkora sikereket ezekkel, mint a klasszik régiekkel. Kíváncsi lennék rá, hogy azért mert esetleg tényleg nem annyira ütősek ezek, vagy csak azért, mert a mai trend abszolút vintage vintidzsel keverve…
  Én azért a másodikra tippelek.

  Válasz
 • 2009-10-09 at 15:48
  Permalink

  Nem baj, eltelik még pár (tíz) év, és ezek is elnyerik a “vintage” címkét, és majd akkor…

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.