Már egy ideje folyik az együttműködés a kínai sE Electronics mikrofongyártó és Rupert Neve között, most pedig hivatalosan is napvilágot látott az első közös fejlesztés, az RNR1 ribbon mikrofon, melyet Rupert Neve fejlesztése alapján az sE gyárt.

sE Electronics + Rupert Neve: RNR1 ribbon mikrofon

Az RNR1 egy ribbon mikrofon, mely szokatlan duál transzformátoros dizájnnal rendelkezik: 1 található a bemeneten, 1 pedig a kimeneten. Rupert Neve indoklása alapján: “A ribbon nagyon kicsi impedanciával rendelkezik, ezt egy transzformátoron keresztül vezetjük át, ami kiváló minőségű, hogy semmi ne vesszen el. A jel utána az erősítőbe jut, majd a kimeneti transzformátorra jut, amely majdnem mindenben megegyezik azokkal, amiket 40 évvel korábban használtunk – ugyan kisebb, de ugyanazt a munkát végzi.”

Még szokatlanabb az a megoldás, amivel a ribbon a felhasználó által feszíthető. Ugyan ezt nem javasolja az sE, de lehetőséget ad a karakterisztika módosítására. A mikrofon mindezek hatására úgy viselkedik, mint egy kondenzátoros, miközben sok magas tartomány információt visz át, plusz a ribbon hangzást nyújtja.

Az RNR1 ára 2200 EUR. A továbbiakban az együttműködésből egy csöves és egy solid state kondenzátor mikrofon is várható. További infók az sE Electronics weboldalán.

sE Electronics + Rupert Neve: RNR1 ribbon mikrofon
Cimke:             

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.