A Sound Skulptor legújabb dobása: high-end mikrofon előerősítők, saját magad által beépíthető DIY (csináld magad, vagy itt inkább szereld magad) készletben. Variálhatod a jelenleg rendelkezésre álló három design-t, melyek neves vintage alapokon nyugszanak.

A DIY készletek könnyedén beépíthetőek, nem kell hozzá semmilyen speciális szakértelem, ráadásul részletes technikai leírás áll rendelkezésre az egyes lépésekhez. Akkor sem maradsz le az előfokokról amennyiben mégis visszariadnál a feladattól – megvásárolhatóak előre beépített formátumban is.

Az 1U magas rack ház max. 4 előfokot képes fogadni. Ráadásképpen 2 DI bemenetet lehetséges route-olni a 4 előfok bármelyikére.

Az MP73 egy háromfokozatú, A osztályú előfok, a design a 70-es évek brit pultjaiból származik. A bemenet és kimenet Carnhill/St. Ives transzformátorokon keresztül leválasztott. Meleg hangzású, valódi vintage feeling az eredmény.

Az MP12 a 60-as és 70-es évek amerikai pultjain alapuló, egyfokozatú előfok. A lelke egy diszkrét op-amp, a bemenet és kimenet Cinemag transzformátorokkal leválasztott. Hangja a középtartományban gazdag, jelentős mélyekkel megtámogatva. Az MP12 sokféleképpen variálható: bemeneti és kimeneti transzformátor opciók és egyéb modifikációk lehetségesek a központi design körül.

Az MP32 egy A osztályú, transzformátor nélküli bemenettel és transzformátoros kimenettel rendelkező design. A transzformátor elhagyása a bemeneten extrém gyors tranziensválaszt tesz lehetővé, a kimeneten viszont a transzformátor a meleg hangzást biztosítja. A így kapott hangzás kristálytiszta, mégis lágy. Szintén variálható a kiépítés: a kimeneti transzformátor és egyéb komponensek mind-mind választhatók.

A DI02 egy duál bemenet hangszerek részére. Nagy impedanciájú, FET alapú, aktív bemenettel rendelkezik, mely alkalmazkodik a bejövő jel tulajdonságaihoz. A bejövő jel a bemeneti transzformátoron keresztül folyik, így adva neki egyedi hangzást.

Árak: az előfokok 319 EUR-ba kerülnek darabonként, a DI02 ára 49 EUR, a ház ára 239 EUR, a táp pedig 289 EUR. Az árak ÁFA nélkül értendőek. Részletek a Sound Skulptor weboldalán.

Sound Skulptor vintage előfok DIY készletek
Cimke:                             

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük