Ez érdekesebb, mint ahogy az ember fia először gondolná… Miről is van szó? Már eddig is léteztek audio csoportmunka megoldások távmunkához vagy lokális editor állomások összekötésére, de a Source Elements ígérete szerint ezt egy teljesen új alapra helyezi. A Source-Connect 3.0 névre hallgató megoldás ígérete szerint az Auto Restore és Auto Replace funkciói segítségével valósítja meg a tökéletes minőséget. Pro Tools és VST rendszereket támogat, kliens-szerver alapú és rendelkezik transzport szinkronizálással valamint kapcsolati lista kezelő, monitorozó és üzenetküldés (chat) funkciókkal is.
A megoldás központi eleme egy T1, DSL és kábel alapú IP protokollon keresztüli audio streaming, mely automatikusan érzékeli az elvesztett csomagokat, azokat automatikusan újrakéri a forrástól és kicseréli a reccsenést/szemetet az audio file-ban a hibátlan tartalomra. Ezért az Auto Restore funció felelős. Mindehez csak a Quality Of Service opció beállítására van csak szükség a hálózaton (ez minden hálózati kártyán beállítható).
Az Auto Replace a stream-elt AAC file-t cseréli le a forrás oldalon található teljes minőségű PCM file-ra, szintén teljesen automatikusan. A cserét a file-ban és a timeline-on is megteszi, így semmilyen editálást nem kell végezni az anyagon.
A két funkció segítségével így valós időben dolgozhatsz akár a világ másik végén lévő partnerekkel is, teljes minőségben. Az online stúdiók új kora lehet ez, olyan csoportmunkát lehetővé téve, mely eddig csak kivételes helyzetekben valósulhatott meg. Pl. magyarországi stúdiódban ülve vehetsz fel egy ausztrál énekest, olyan formátumban ahogy szeretnéd, nem pedig olyanban amit az Internet kapcsolatod enged. Kíváncsian várom mennyire fog ez a technológia begyűrüzni a mindennapjainkba – előbb-utóbb hasonló elveken online video csoportmunka is megvalósítható, bár ott a mozgatni kívánt adatmennyiség brutális méretű is lehet a HD elterjedésével, ami könnyedén a hálózat dugulásaihoz vezethet.
A Source Elements csoportmunka/távmunka megoldásaihoz keresd fel a weboldalukat.

Source-Connect 3.0 audio csoportmunka megoldás
Cimke:             

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük