Elsőként az IT-20 II-ről kell szólnom, ez igen hasznos koncertező zenekaroknak és rossz, zavarokkal teli elektromos hálózattal rendelkező próbahelyek, stúdiók számára. A brumm-ot, földelési zajt és interferencia zajokat veszi ki a hangból, mégpedig izolált szimmetrikus transzformátoros leválasztással bíró tápon keresztül, 20 amperes terhelhetőséggel, szűrt és izolált tápellátást biztosítva ezáltal. A legkényesebb igényekre tervezték és a teljes izolálást valósítja meg, így függetlenítve a rákötött eszközöket az elektromos hálózat bármilyen problémájától.

A másik érdekes újdonság a HDS-16/HRM-16 monitoring megoldás, egy patchbay és mixer kombináció, mely széles lehetőségeket biztosít mind a stúdióban, mind a színpadon. A HDS-16 2U magas rack-be szerelhető patchbay, a keverőpult mellé érdemes telepíteni, előlapján a csatlakozási lehetőségekkel. A HRM-16 keverők számára szabályozott és szűrt tápellátást és jelet biztosít, 2 1/4″-es jack csatlakozó található rajta a kétirányú talkback funkcióhoz és egy “solo remote” kapcsolóval lehetséges egy kivételével minden csatorna némítása a rendszerben adott sztereó kapcsolat lehallgatásához. Ez a funkció egy lábkapcsolóval is használható egy jack csatlakozón keresztül. A hátlap 6 Centronics 50 tűs csatlakozót rejt, melyek az akár 6 HRM-16 keverőhöz való kapcsolódást teszik lehetővé (akár többhöz is amennyiben fűzött (daisy-chain) módban használják).
A HRM-16 keverő funkciója hogy mindenki maga állíthassa be a lehallgatni kívánt jelek arányát és ne kelljen a fő keverőpulton egy potit se mozdítani ennek érdekében. Egyszerű és nagyszerű.

Részletek a Furman weboldalon.
Furman újdonságok az AES 2007-en
Cimke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük