A Spectrasonics bejelentette a több éve készülő újdonságát: az Omnisphere hibrid valósidejű szintézis technikákat alkalmaz, egy pszichoakusztikus hangmintatárral szerelték fel, és egy rakat innovatív képességet rejt a felület. Üröm az örömben, hogy megjelenési idejét szeptember 15-re ígérik… viszont 400 EUR árat ígérnek cserébe.

Az újonnan kifejlesztett STEAM motor hajtja, a technikai részleteket a Spectrasonics oldalán megjelenő videók fogják bemutatni. Amit most tudni lehet róla, hogy többrétegű felhasználói felülete lesz, mely a kezdőket és a profikat egyaránt kiszolgálja. Az egyes rétegekben egyre mélyebben lehet majd a szintézis motorba beletúrni.

Szintézistechnika fronton brutál mennyiséget sikerült összeboronálni: Variable Waveshaping és granulár szintézis, Timbre Shifting, FM, polifonikus ring moduláció, sample playback, harmónia generálás, duál multimód szűrők, káosz burkológörbék, fejlett unison mód és Flex-Mod modulációs routing – és ez még csak a teteje. Az új Composite Morphing Technique (CMT) segítségével egyik instrument hangképét lehet egy másikra átvinni.
Tele van arpeggiatorokkal, Groove Lock integrációval a Stylus RMX felé – ezzel az arpeggiator pattern automatikusan követi az RMX dob groove-ot. A Live Mode segítségével akadás nélkül lehet patch-et és layer-eket váltani, a Stack Mode élő előadásoknál halmozza egymásra a hangokat/kontrollokat és lesznek benne modulálható effektek is FX Racks néven.

Az Omnisphere az Atmosphere utóda, és tartalmazza az Atmosphere hangjait is, csakhogy 10x nagyobb a hangmintakönyvtára és többezer új hangot tartalmaz. Minden Atmosphere tulaj frissíthet Omnisphere-re, erről többet majd szeptemberben mondanak. Windows és Mac rendszereken elérhető, AU, VST, RTAS plugin formátumokat.

További infók a Spectrasonics weboldalán.

Lehullt a lepel: itt az Omnisphere a Spectrasonics-tól
Cimke:                                                                 

Egy gondolat a “Lehullt a lepel: itt az Omnisphere a Spectrasonics-tól” -hoz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük