15-én hétfőn volt szerencsém az SSL X-Desk demójához az Audiomonde szervezésében. Damian szerencséjére angolul tarthatta az előadást és ez nagyban gyorsította a teljeskörű SSL demót, melybe minden újdonságot belefűzött. Az apropó persze az X-Desk és a Mynx voltak és az integráció/bővíthetőség és az SSL moduláris koncepciója.
Volt szerencsém látni az új MX4 kártyát is és kézbe fogni. Rejtélyes +4 chip szerepel rajta a 128 csatornás MADI kártyán felül, gondolom DSP + RAM, de nem tudtam rájönni mi az és fényképet sem készítettem. 🙁 Ezért bocs, néha nagyon tufa tudok lenni, de alvásból épp 1-est kaptam. Még bétás a szoftver Damian elmondása szerint, de közel a fejlesztés vége. A legnagyobb kérdésre nem tudott választ, adni de megígérte hogy amint lesz lehetőség azonnal küldi: mégpedig, hogy milyen verziójú VST támogatás lesz benne. Az initial press release-ben VST 2.0 szerepelt, ami azért kicsit gáz lenne, tekintve, hogy ha a VST3-at nem is remélem, de a 2.4-et minimum. Meglátjuk. Mindenesetre nincs akadálya a VST3 implementálásának sem, csak idő kérdése.
A Mynx aranyos, a kis mérete és bővíthetőség miatt azoknak jó választás akik pl. 1 komoly channel strip-et szeretnének vagy egy busz kompresszort. Láttam a Pro-Convert Mac-es verzióját is, az új single window interfésszel, szép és használható, habár a PC-s verzióhoz képest jóval limitáltabb a formátumok támogatása – Pro Tools és Soundscape van különféle verziókban, ennyi.
Az X-Desk maradt a végére. Végre kézbe foghattam, de tervezek egy hosszas, alapos demót is a közeljövőben. Az építés hibátlan, semmi lötyögő poti, minden szép simán fut, a fader-ek lazák, de nem tudtam úgy meglökni őket, hogy túlcsússzanak. A potiknál minden kattan 0-n vagy középen ahol kell. A poti/nyomógomb széria az Alpha család 1:1-ben, ezekkel eddig sem volt gond. A hangja rettenet jó. Peter Gabriel Sledgehammer volt sávonként, X-Rack modulok befűzve insert-ként. Jó móka volt, és végre full pirosban, mindent szétküldve sem volt recsegés – csak némi kellemes túlvezérlés. A hátáról nincs fénykép mert nem nagy móka DB25-öket nézegetni.

Mario elmagyarázta az új X-Verb plugin és az új 3.0-s architektúra DSP + Intel Core Duo mechanizmusát is. Egy nagyon jó ötleten alapul az egész. A Firewire roundtrip latency egyik felét használják az Intel-es számolásra és koordinációra, ezért nincs extra késés. Ez remélem elterjed, mert bitang jó ötlet. Ezt a plusz erőt arra használják fel, hogy a 4 plugin slot-ot koordinálják, mert a reverb-et, a komplett algoritmust a DSP futtatja – a 4 slot.
Audiomonde weboldal | Solid State Logic weboldal
Csináltam 1-1 fotót a JZ Microphones Black Hole-ról is és BT-201-ről is. A Black Hole kézbe fogva egy élmény, a hangjáról hamarosan. Nagyon szép és minőségi cucc, az tény.

Audiomonde SSL X-Desk, Mynx, MX4 demo
Cimke:                                                                 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.