Az SSL Duende az egyik legjobb cucc amivel az ember a megfizethető áru DSP processzorok piacán találkozhat. Olvasd el korábbi tesztünket róla, meg fog győzni… Most kiadtak egy új plugin modult, X-EQ néven, ami tovább bővíti amúgy sem korlátolt lehetőségeit.

A 10 sávos parametrikus EQ atompontos mastering-re éppúgy ajánlott mint filter sweep-ekre (kifejezetten odafigyeltek az automatizálásban rejlő lehetőségekre). Mind a 10 sávon különböző EQ típusok közül választhatunk. Az 1 és 10 sávok mély és magas szűrők, itt 5 különböző szűrő tipusból válogathatunk sávonként – mindegyik egyedi topológiával és annak megfelelő ízzel rendelkezik. A 2 és 9 sávok könyök karakterisztikájú EQ-k, akár 10.3 Q értékkel, az extrém Q értékek esetében extra színezéssel. A maradék hat sáv mndegyike harang karakterisztikájú, mindegyiken 9 különféle EQ típus között válogathatunk, mind a 9 típus egyedi frekvenciaválasz görbével rendelkezik ami ízlés szerint formálja a hangot ahogy más semmi… Mind a nyolc középső sáv 20Hz-20kHz tartományban állítható +/-20dB tartományban. A harang karakterisztikájú sávok ezen felül a parametrikus EQ szokásos soros és a grafikus EQ párhuzamos kapcsolási módszere között változtathatók. A kezelőfelület drag-and-move alapú, támogatja az egér görgőjét (finom beállításokat is) és a numerikus adatbevitelt. Valós idejű FFT kijelzést is találunk rajta, sztereó be/kimeneti peak hold és külön RMS és dinamika tartomány kijelzőt. Természetesen teljes automatizálási lehetőségünk van az összes állítható paraméteren.

Ára 295 GPB (+17,5% ÁFA, ha nem Angliában vásárolod meg), és a Duende v2.2 szoftver tartalmazza a teljes funkcionalitásu demóját is. Egy szó mint száz – a képességeit tekintve a legkomolyabb EQ amit vásárolhatsz. Részletek, letöltés a Solid State Logic weboldalon.

X-EQ: új plugin SSL Duende-re
Cimke: