Ezzel már nagyon rég adós voltam… A Budapest Fringe 2009 fesztiválon a Tenderfoot Blues Unit zenekar nyerte el az ADSR Stúdió különdíját, és ezt a Cruel Cradle kislemezük elkészítésére fordították. Kameráztunk persze, volt footage amiből össze lehetett hegeszteni a videót, de a beolvasott felvételek egy pendrive-ra kerültek, aminek nyoma veszett… legalábbis azt hittem. Kb. 2 hete egy takarítás/rendezgetés közben megtaláltam az elveszettnek hitt pendrive-ot az egyik szekrény mögé beesve, lett is öröm! Egyrészt, hogy megvan a pendrive, de még inkább, hogy megvannak az emlékek…
A videón a felvételek láthatóak, humorosabb jelenetekkel megfűszerezve. A fényviszonyok a stúdióban kamerázáshoz nem ideálisak, de ezt remélem elnézitek nekem, javítottam némi korrekcióval rajta, ameddig lehetett, de nem volt idő scene-enkénti egyedi korrekciókra. A kamera ilyenkor általában valamelyik zenekartag kezében van, míg én a felvételekkel és dirigálással vagyok elfoglalva, így ez a kredit többnyire a zenekart illeti.
Ha megtetszett a zene, akkor a Tenderfoot Blues Unit weboldalán meghallgathatjátok a kislemezt, illetve meghallgathatjátok őket az éppen aktuális koncertjeiken is, ahol meg is vásárolhatjátok azt tőlük.
p.s. a YouTube hülye transzkódolási algoritmusának köszönhetően láthatóak a fekete csíkok alul/felül, emiatt őket szidjátok! Hiába a square pixel helyes képarány, a YouTube ezt jobban tudja... :( ...legalábbis azt gondolja... 3 különböző render próbafeltöltése után is ezt kaptam (MPEG-4), szóval nagyon itt lenne az ideje a transzkódolástól mentes natív formátum(ok) bevezetésének!

 

Videó: Tenderfoot Blues Unit az ADSR Stúdióban
Cimke:                             

3 thoughts on “Videó: Tenderfoot Blues Unit az ADSR Stúdióban

 • 2010-11-13 at 17:25
  Permalink

  Szerintem a “transzkódolásnak” köszönhető, hogy sokféle böngészőn sok féle oprendszeren is működnek a videók!
  Amúgy jó a videó! Főleg az elején nagyon tetszik a jammelős rész!

  Válasz
 • 2010-12-02 at 10:46
  Permalink

  nekem egy QT plugin van safari alatt semmilyen csíkot nem rak be így alá felé 🙂

  Válasz
  • 2010-12-02 at 16:35
   Permalink

   Most leellenőriztem és nekem Safariban is ott vannak azok a fránya nagyon vékony fekete csíkok 🙁 Teljes képernyőn kell nézni, és akkor nem zavaró! 🙂

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.