A 710 Twin-Finity a Universal Audio-tól 2U magas fél-rack kialakításban kombinálja a klasszikus csöves és tranzisztoros UA retró hangzást. Tervezésénél az elsődleges szempont az audió interfészekből hiányzó karakter biztosítása volt a felvételek számára.


Működésének kulcsa, hogy egy közös bemeneti erősítő vezérel külön-külön, de fázishelyesen egy csöves és egy tranzisztoros gain fokozatot, melyek aztán összekeverve kerülnek egy közös kimenetre. A 310V-os, A osztályú triódás csöves fokozat és a tranzisztoros fokozat közötti mix arányt a “Blend” potival lehetséges szabályozni, mely fokozatmentesen variálható 100% csöves és 100% tranzisztoros határok között.

A többi UA előfokhoz hasonlóan itt is duál gain fokozatok kaptak benne helyet (Gain/Level), mely megoldással a hang színezése és a torzítás kedvünk szerint variálható. A VU méter ehhez egy speciális “Drive” módba is kapcsolható, így a bemeneti fokozat teljesítménye pontosan nyomon követhető. Rendelkezésre áll 70dB+ gain, +48V fantomtáp, -15dB pad kapcsolás lehetősége, fázisfordítás és mélyvágó szűrő 75Hz-nél. A hátlapon XLR mikrofonbemenet, XLR vonalbemenet és XLR vonalkimenet áll rendelkezésre a csatlakoztatáshoz.

Az előlapi, automatikus jack detektáló mechanizmussal ellátott Hi-Z bemeneten keresztül elérhető JFET DI bemeneti áramkör minden elektromos hangszert képes kezelni, gitárosok és basszusgitárosok számára az aktív és passzív pickup-okat is. A 710 teljes egészében Kaliforniában készül, és tartozék egy rack mounting kit, mellyel 1 vagy 2 darabot lehetséges standard 19″-es rack-be szerelni.

További képek, technikai specifikáció és egyéb információk a Universal Audio weboldalán.

Universal Audio 710 Twin-Finity mikrofon előfok és DI
Cimke:                                 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.