Van már olcsó és használhatatlan felcsavarható MIDI billentyűzet, ami inkább játék mint a célnak megfelelő hangszer. Most itt egy komoly modell, a VAX-77 az Infinite Response-tól, és igen komoly specifikációkkal rendelkezik.
Először is: félbehajtható, mintha csak simán eltörne középen, és máris befér egy kisebb rekeszbe, turnéládába, de akár repülőgépen is kibírható ez a méret (mondjuk, ott elég passzentosan…). Félbehajtott állapotban 60cm x 37cm helyen fér el. A háza magnéziumból készül melyre ráégetik a szórt festéket (ha valaki tapintott már Waldorf XTk/Q-t, akkor tudja milyen strapabíró ez a felület), abszolút utazásra, turnézásra tervezett és nem kell félned a karcolásoktól vagy hogy behorpad a ház. A súlya 11.4 kilogram, ez is elviselhető, és jár hozzá egy vállra akasztható, sűrű szivaccsal bélelt hordtáska is.
VAX-7776 billentyű + 1 hotkey, 2 128×64 OLED kijelző, akár 4 sustain vagy expression pedált támogat, automatikusan felismeri a pedál típusát. MIDI IN/OUT és USB 1.1 kapcsolat teszik teljessé a képet. 5 különböző színben elérhető, sőt, akár saját neved vagy a zenekarod logóját is ráfestik, ha kéred. A billentyűzet 6 billentési karakterisztikával rendelkezhet a szinte súlytalantól a versenyzongora billentyűinek ellenállásáig – a rendeléskor kell megadnod, hogy melyiket szeretnéd. Tovább is van: hosszú idő után ez lesz az első billentyűzet ami polifónikus aftertouch-ot fog adni a kezed alá. Beépített univerzális táp, 400MHz-es DSP, 300 kB flash memória (100.000 törlési ciklus) dobogtatja a szívét.
Szoftveres képességei is komolyak: a gyártás során előre betöltik az általad kialakított hierarchikus menürendszerbe a számodra fontos bankok és patch-ek neveit, beépített MIDNAM támogatás van benne, lehetséges Receptor bank és patch assignment-eket importálni, hasonlóképpen Cubase patch script-eket. Az importálások után drag-and-drop módon alakíthatod ki az általad kívánt hierarchiát. Természetesen ingyenes firmware-es és szoftveres frissítések állnak a vásárlók rendelkezésére a teljes élettartam során. A számítógépes konfigurációs szoftveren minden szükséges beállítás elvégezhető majd USB-n vagy MIDI-n keresztül letölthető a billentyűzetbe (egyelőre csak PC-n elérhető).
Itt megtekinthető a részletes funkció magyarázat, az elő- és hátlap. Még fejlesztés alatt van és további funkcionalitást préselnek bele, de hamarosan elérheti a végleges állapotot. Ára sincs még, de nem lesz olcsó tömegtermék (ahogy a specifikációból is látszik).
Részletek, teljes specifikáció, képek és FAQ az Infinite Response weboldalán.

VAX-77 félbehajtható MIDI billentyűzet
Cimke:                     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük