A BARK egy multiband filter a Virsyn fejlesztésében. A koncepció az emberi fülön alapul: ahogy a fülünk is egyedi sávok csoportjait dolgozza fel, minden sávon kompresszióval, úgy a BARK is ezt a természet által alkalmazott modellt másolja le 27 sávon.
Virsyn BARK multiband filter
Részletek:

 • 27 sáv EQ/kompresszor
 • fázishelyes szűrők
 • +24/-48dB gain sávonként
 • surround működési mód, csatorna link/unlink funkcióval
 • 12msec latency
 • valósidejű pre/post spektrum kijelzés
 • sávonkénti és globális kompressziós paraméterek

A BARK VST 2.4, VST3, AU és RTAS formátumokban érhető el PC-n és Mac-en, további infók a Virsyn weboldalán.
p.s. Hadd fejezzem ki személyes rosszallásomat minden olyan gyártó/fejlesztő irányában akik a demóverziót csak egy már előzetesen birtokolt védelem mellett teszik használhatóvá. Ilyen a Virsyn is, a demóhoz Syncrosoft USB kulcs kell, akár PC-n, akár Mac-en próbálná ki az ember. De most komolyan, kinek jó ez? Ha a Virsyn azt gondolja, hogy ezzel majd jól elejét veszi a szoftverkalózkodásnak akkor hadd hívjam már fel a figyelmüket arra, hogy így kb. a potenciális vásárlók kb. 5%-a tudja kipróbálni a demót (azt hiszem ezzel nem vagyok túl pesszimista, még a csak jogtiszta szoftverrel rendelkező tehetős nyugati vásárlók sem rendelkeznek mind Syncrosoft kulccsal). Megéri ez? Szerintetek?

Virsyn BARK multiband filter
Cimke:                                                 

2 thoughts on “Virsyn BARK multiband filter

 • 2008-05-29 at 15:29
  Permalink

  Ennek technikai okai vannak:
  Ha kiadnak egy olyan demót, amin nincs rajta a Synchrosoft védelem, abból könnye(bbe)n “át lehet emelni” azokat a rutinokat, amiket a teljes verzióban levédtek. Azaz, a védett demóval a teljes verzió törését teszik nehezebbé.
  (Én ezzel most egyik oldalra sem szeretnék állni, ez csak technikai megállapítás.)

  Válasz
 • 2008-05-29 at 17:13
  Permalink

  Technikai okai vannak, majdnem ahogy írod, de én másképp látom:
  A Syncrosoft MCFACT védelem a fejlesztés során a fejlesztő csapat által nem a “kódba kerül”, hanem maga a kód. Nyilván a Virsyn sem kíván két különböző verziót kiadni, egyrészt az extra fejlesztési idő miatt, másrészt mert így valóban megtörhető lenne a szoftver, vagy alternatív verziót tudnának a warez csapatok kiadni.
  A baj ott van, hogy a Syncrosoft és partnerei nem valósították meg a demó periódust a védelemben. Régebben erről olvastam valahol, hogy tervezték, de a jelen állapot szerint ez még nincs implementálva. Azaz, a teljes, védelemmel ellátott szoftvernek rendelkeznie kéne egy “grace period” időtartammal, amely alatt a képességek és lehetőségek felfedezhetőek a felhasználó által és el tudja dönteni, hogy szeretné-e megvásárolni a szoftvert vagy sem. Ez működhetne idő alapon, vagy pluszba kerülhetne bele csökkentett funkcionalitás (bár ez roppant idegesítő és mindenki utálja), kerülhetne vízjel a kimenetbe, stb.
  A lényeg az, hogy a jelenlegi koncepció hibás, és sokkal többet árt a fejlesztőknek, mint amennyi hasznot hoz. Hogy vizuális példával éljek, ki az a hülye, aki kirak egy forgalmas úton egy reklámtáblát, majd letakarja azt egy kulccsal nyitható fedlappal? Ez egy roppant átgondolatlan koncepció, vagy a védelmi metódus hibája, de az eredmény mindenképpen negatív.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük