A Goldbaby Productions a kreatív sampling-ben utazik, náluk mindig van valami csavar vagy extra a hangmintákban. A Tape Drum Machines Vol. 1 az FXpansion Guru, valamint WAV és REX formátumokban elérhető és szalagos rögzítőkkel felvett dobgépek hangjait tartalmazza. 4 szalagos magnó, 10 dobgép, 1481 db. 24 bites hangminta adják a kollekciót.


A felhasznált dobgépek: Linn LM-1, MBase01, Roland TR-505, Boss DR110, Sequential Tom, 4 In The Floor, Yamaha MR-10, MRX-185, E-mu Drumulator és AKAI MPC. Bónuszként megtalálható a kollekcióban egy rakás Roland TR-808 hangminta is. A rögzítésre használt szalagos magnók: Ampex csöves 1/2 inch 2 track, Otari MX5050 1/4 inch 2 track, Teac A-350 kazettás deck és Hitachi 3 fejes kazettás deck.

A kollekció ára 29 USD a Guru verzió esetén, 24 USD a WAV + REX csomag esetén, tovább infók a Goldbaby Productions weboldalán.

Tipp: A kollekció mellé a Goldbaby egy ingyenes hangmintacsomagot is letölthetővé tett, ebben a Vermona DRM dobgép hangmintái találhatóak, 142 hangminta 24 biten, Otari MX5050 1/4 inch szalagos magnóval rögzítve, plusz az eredeti dobhangok szalagos rögzítés nélkül. A hangminták többszörösen rögzítettek, round robin layer-eléssel ez képes visszaadni az igazi analóg feelinget. A Goldbaby ingyenes hangmintáinak oldalához kattints ide.

Szalagos rögzítők + dobgépek: újabb hangminta csemege a Goldbaby-től
Cimke:                                                                                                 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.