A Waldorf kiadta a Blofeld szintetizátor 1.02-es firmware hotfix verzióját. Az új hotfix firmware a felhasználók hibabejelentései alapján készült javításokat tartalmaz, melyeket minél korábban orvosolni kívántak, a következő nagyobb átdolgozás előtt.
1.02 Hotfix részletek:

  • 12dB-el megemelt kimeneti hangerő
  • kijavították a kategória szűrő problémáit, ahol beakadt a menürendszer
  • kijavították a sound dump-ok tárolási problémáját, ahol “Init” vagy “Init!” feliratokat mutatott a kijelző a dump után és többé nem kerülnek “Init” hangszínek tárolásra hibás dump procedúra következtében
  • fejlettebb allokáció unison hangszínek esetén

Ismert problémák:

  • MIDI-n keresztüli hangerőváltásoknál előfordulhatnak nagy különbségek a kitartott hangok esetében. Ilyenkor a kitartott hangok kiemelkedően hangosak lehetnek. Azoknál a hangszíneknél fordulhat elő, ahol hangerőmoduláció történik, pl. velocity vagy más paraméter által.
  • Amennyiben az USB kábel csatlakoztatva van és egy szekvenszer alkalmazás fut, a Blofeld boot-oláskor lefagyhat. A különféle szekvenszerek MIDI üzeneteket küldhetnek egy újonnan megjelenő MIDI port felé, és ezt a Blofeld nem szereti boot-olás közben.

Az új firmware letölthető a Waldorf weboldaláról. A frissítés módjának leírását itt találod.
Az új firmware-hez új hangkészlet is jár, megegyezik az eredetivel, plusz a firmware javításoknak megfelelő frissítések találhatók benne. A hangkészletet a firmware frissítés után kell feltöltened, hogy az “Init” problémák eltűnjenek.

Megjött az új Waldorf Blofeld firmware
Cimke:                                 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.