Igazából az idei téli NAMM-ról egy dolgot hiányoltam igazán: mintha mindenki elfelejtkezett volna arról, hogy a MIDI betöltötte 25. születésnapját.
Az első alkalom, ahol a nagyközönség megismerhette a MIDI-t az 1983-as téli NAMM-on volt: egy Sequential Circuits Prophet-600 és egy Roland JP-6 kommunikált MIDI-n keresztül egymással. Azóta is megtalálható mindenütt… remélem újabb 25 évig még legalább. Sok boldog szülinapot!

A jó öreg MIDI
Cimke:                         

3 thoughts on “A jó öreg MIDI

 • 2008-02-11 at 13:40
  Permalink

  Az utolsó (előtti) mondattal nem értek egyet 🙂
  remélem h újabb 25 év mulva már valami más lesz 🙂

  Válasz
 • 2008-02-11 at 14:39
  Permalink

  zvsz az egész iparágról elég sokat elárul hogy még mindig ezzel a förtelemmel kell küzdeni ( én adtam az 1-est) . Én biztos hogy kikerülöm , legalábbis személyi számítógép nem fog részt venni a midizésben:)

  Válasz
 • 2008-02-11 at 20:11
  Permalink

  Azért szomorú lenne, ha pl. 25 év múlva nem tudnám használni kedvenc Waldorf microWave 1-eseimet, mert nincs mivel…
  Szerintem nincs nagy baj a MIDI-vel, az automatikát már ma is át lehet tenni VST-re pl., a MIDI pedig bőven lefedi azt, ami a zene készítéséhez szükséges. Nekem soha nincs vele bajom…
  Ha pedig az alternatíváját keresed, akkor jelen pillanatban úgy néz ki, hogy az OSC lesz az. Persze még semmi nem dőlt el, folyik a harc – szerintem a MIDI és az OSC békésen megférnek egymás mellett.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.