A Focusrite az AES-es mutatta be a LIQUID4PRE 4 csatornás mikrofon előfokot. Liquid technológián alapul, analóg előfokokkal + dinamikus konvolúciós DSP-vel rendelkezik, 40 klasszikus előfok hangzását reprodukálja, mindezt egyszerre a 4 csatornán. Digitális vezérlésű, Ethernet-en keresztül távvezérelhető. 99 memóriahely áll rendelkezésre a setup-ok mentésére, melyek a 4 csatorna minden paraméterét tartalmazzák, és mind a kezelőfelületről, mind a LIQUID4CONTROL szoftverről kezelhetőek. A LIQUID4CONTROL egyszerre több LIQUID4PRE vezérlését is meg tudja oldani. Egy TDM/RTAS plugin oldja meg a Pro Tools hardverből és szoftverből való vezérlést.

A Liquid Channel-ből már ismert “Harmonics” és “Session Saver” mind a 4 LIQUID4PRE csatornán elérhető. Ezen kívül minden csatornán high-pass filter, fantomtáp és fázisfordító található és nagy méretű digitális kijelzőn követheted az egyes csatornák beállításait és a nagy méretű digitális VU kijelzőn gyorsan és pontosan lekövethető a hang jellemzőinek változása. “Operator lock” funkcionalitás teszi lehetővé az előlapi vezérlőelemek zárolását és akadályozza meg publikus helyeken a hozzáférést illetéktelenek számára.

AES és ADAT digitális kimenetek állnak alapból rendelkezésre, egy opcionális 8 catornás EtherSound bővítő is kapható lesz hozzá. Egy “Slave” ADAT csatlakozó segítségével lehetséges 2 LIQUID4PRE 2×4 csatornáját 1 EtherSound kártyára küldeni vagy 48kHz-en egy 8 csatornás ADAT interfészre irányítani. A Focusrite weboldalán található online emuláció könyvtár, a “Liquid Assets” további klasszikus emulációkkal frissül, a Liquid felhasználók számára a letöltések ingyenesek.

2007 novemberében lesz kapható, ára egyelőre nem ismert. További infók a Focusrite weboldalán.

AES: Focusrite LIQUID4PRE 4-csatornás DSP előfok
Cimke:                         

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.