Az Amazon 300 millió USD-ért megvette az Audible-t. Az Audible hangoskönyvek, újságok, TV műsorok és rádiók programjaival rendelkezik, katalógusuk közel 90.000 elemből áll, mely több mint 520 partnertől származik. A vásárlást még jóvá kell hagyniuk a különféle engedélyezési testületeknek, de nem valószínű, hogy gond adódhatna belőle.
Az Audible katalógusa remekül kiegészíti az Amazon zenei kínálatát. Egy nagy kérdés van csak: mivel az Audible fejlődését sokban elősegítette az iPod kompatibilitás, és az exkluzív Apple disztributori szerződés. Az Amazon az Apple riválisaként lép fel a piacon – lesz itt nemi villongás, bár az Amazon is igen együttműködő volt az Apple-el a zenei szolgáltatásának elindításánál.
Az Audible felvásárlása logikus lépés az Amazon Kindle megjelenése után. A Kindle egy WIFI csatlakozással rendelkező eBook olvasó, melyen keresztül az új tartalmakat szépen lehet terjeszteni. A felvásárlás értéke Audible részvényenként 11.50 USD, de az Amazon további extrákat is bevetett.

Hangos Amazon
Cimke:                                     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.