Az Apple bejelentése szerint kapható a Final Cut Server médiamenedzsment és munkafolyamat automatizáló szoftver. A Final Cut Server egy skálázható szerveralkalmazás, mely automatikusan katalogizálja a háttértárakon és hálózatban megtalálható médiaanyagokat, keresési lehetőséggel, SAN támogatással, valamint értékelő és jegyzet funkcionalitással rendelkezik.
Apple Final Cut ServerAz automatikus katalogizálás mellett előnézeti képek, poszter frame-ek és alacsony felbontású proxy-k generálása is a biztosított szolgáltatások része. Egy PC-n vagy Mac-en is elérhető kliensen keresztül lehetséges a hozzáférés a kiterjedt keresési lehetőségekhez, az egyszerű kulcsszavas keresés ugyanúgy elérhető, mint az IPTC, XMP és XML metaadatok kombinációiban való részletes keresés. A Final Cut Server további funkcionalitása a hozzáférési szintek kiosztása és kezelése, mely történhet médiaanyag vagy projekt alapon.
A Final Cut Server éppúgy képes alkalmazkodni a kis munkacsoportok munkafolyamataihoz, mint a multinacionális organizációk komplex igényeihez. Egy eseményvezérelt komponens monitorozza a munkafolyamatokat, a médiaanyagok változásait, automatizálja a kiértékelő és engedélyezési folyamatokat és az egymásra épülő, bonyolult lépésekből álló feladatokat.
Természetesen szoros integráció található a Final Cut Studio-val, annak funkcionalitását kibővítve, valamint tartalmazza a Compressor 3 enkóder és tömörítő alkalmazást a különféle televíziós, broadcast, DVD, internetes, iPod, iPhone és mobil formátumokba való gyártáshoz.
A Final Cut Server ára 999 USD (1 szerver, 10 kliens) vagy 1999 USD (1 szerver, korlátlan számú kliens). További infók az Apple weboldalán.

Apple Final Cut Server
Cimke:                                                     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük