Az Apple publikálta negyedéves eredményeit, melyek tekintélyes profitot mutatnak, köszönhetően az iPhone eladásoknak. A második generációs, 3G kompatibilis iPhone-ból 6.9 millió darabot adott el a cég a egyedül harmadik negyedévben, mely az első generációs modell összes eladásait túlszárnyalja. Ez a profitot 1.14 milliárd dollárra növelte, azaz részvényenként 1.26 dollárra a korábbi 904 milliós, azaz részvényenkénti 1.01 dollárhoz képest.
Az iPhone eredmények azért is érdekesek, mert bár az Apple nagyon komoly marketingkampánnyal támogatta az eladásokat, a hűségszerződések miatt sokan méltatlankodtak és sok elemző úgy tartotta, hogy ez a potenciális vásárlói kör számottevő részét eltántoríthatja a vásárlástól.
Az összes eredményeket tekintve az eladások 27%-al növekedtek 7.9 milliárd dollárra a megelőző évi negyedéves 6.22 milliárd dollárhoz képest. Az Apple részvényesek és a piac mégis kevésnek tartották ezt, ők inkább 8 milliárd feletti eredményt vártak. Az Apple tőzsdezárás után publikálta eredményeit, mikor az Apple 7%-os csökkenés után 91.49 dolláron állt az általános gazdasági recessziótól és az abból fakadó, csökkenő bevételtől tartó befektetők félelmeitől sújtva.

Apple negyedéves eredmények, kőkemény profit
Cimke:                     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük