Az Event az Opal hangfalakkal kívánja a high-end piacot letarolni, és a specifikációk alapján van mit keresnie. Az Opal-ban hosszú évek fejlesztése és szabadalmaztatott technológiája egyesül. Az Opal 2-utas hangfal, az EX8 neodímium mély 30Hz – 10kHz között szól, az EBT1 magas forgatható irányítással, és berillium sugárzóval + neodímium driver-rel rendelkezik.
Event Opal monitorhangfal
A ház kialakításánál is figyeltek a legapróbb részletekre is. Komplex formájú alumínium doboz minimalizálja a belső visszaverődéseket és a rezonanciát, az előlapi variálható impedanciájú bass reflex port a lehallgató tér hibái által nem érintett és nincs torzítása. Az Opal függőleges és vízszintes pozícióban is használható, mivel a magassugárzó forgatható (és persze a logo is). Minden kontroll az előlapon található a kihajtható fedlap alatt, az erősítő pedig a hátlapra szerelt és alacsony magasságú, ezáltal az elhelyezésnél nem okoz gondot. A csúcsminőségű analóg áramkör a legtisztább hangot ígéri és még egy mikrofon is tartozék a szoba akusztikájának analíziséhez és az optimális konfigurációhoz.
Hogy az Event igazán komolyan gondolja, azt a 750W-os erőforrás mutatja, melynek kiemelkedő tranziensválasza és kompromisszumok nélküli tervezése széles középtartományt, erős mélyeket és precíz magasakat ígér.
Az EX8 driver 30Hz – 10kHz közötti frekvenciaválasszal rendelkezik és szénszálas merevítésű sugárzóval, melyet egy 63mm-es neodímium motor hajt. Az elforgatható EBT1 magassugárzó szintén neodímium motor által hajtott és alumínium magú berillium sugárzó található benne. Az XCoil névre hallgató második dedikált mag a lineáris impedanciáért és csökkentett induktivitásért felel, mely által csökkentett torzítás és megnövelt gyorsaság érhető el.
Az Opal hangfal ára 1500 USD/db., várhatóan november közepétől lesz kapható, a cikk írásakor még nincs róla hivatalos infó az Event weboldalán.

Event Opal monitorhangfal
Cimke:         

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.