A március 31-el végződő negyedévben az Apple 10.6 millió iPod-ot adott el és 1.7 millió iPhone-t. Az iPod eladások szintben vannak ez előző éves megegyező időszakos eredményekkel – ebben az elemzők az iPod stagnálását látják többnyire, bár az Apple bevételein és profitján ez nem ront sokat.
A 3 hónapos időszak alatt a cég 7.51 milliárd USD bevételt ért el, ami 42.8%-al több a megelőző év hasinló időszakának 5.26 milliárd USD-s eredményénél. A profit 1.05 milliárd dollár, vagy részvényenként 1.16 USD, ami 36%-os növekedés az előző éves 770 millió dolláros, azaz részvényenként 87 centes eredménynél. Ez rekord az Apple-nél, mely a pénzügyi stabilitás mintaképe.
A leginkább figyelemre méltó mégis a számítógépes oldal. Az Apple további rész hasított ki magának a PC-s területből, a Mac eladások alapján. 2.29 millió gépet adtak el, amely 50%-os növekedés. A Wall Street is jól reagált a jelentésre, a részvények 162.89 USD áron álltak szerdán, ami a korábbi februári 120 USD alatti hullámvölgyből való kiemelkedést mutatja.
A hivatalos bejelentést itt olvashatod.

Apple hírek és eredmények
Cimke:                     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.