A múlt héten még a magyar médiába is eljutott New York kormányzójának, Eliot Spitzer-nek a bukása és az azt övező felhajtás. A kormányzó “9-es ügyfél” néven szerepelt egy prostituáltakat futtató körben, és miután napfényre került alteregója mögött meghúzódó valós személye, kénytelen volt a lemondást választani.
Azt most hagyjuk, hogy a magyar média mennyire bárgyún tálalta az esetet: arról egy büdös szó nem esett, hogy Spitzer bizony nemcsak saját maga részére vette a szolgáltatást igénybe, hanem azt felhasználva üzletembereket, cégeket és tőzsdei szereplőket zsarolt saját céljai eléréséhez. A zsarolások szinte soha nem vezettek perhez, és azokban a ritka eseteken amikor ez meg is történt, peren kívüli megegyezéssel zárult a dolog. Spitzer leginkább promotált politikai vállalásai pont a tőzsdevilághoz és a prostitúcióhoz kapcsolódtak, ahol az összefonódás már rég közismert volt, és a “tisztogató hadjárat” bizony nagy sikerrel működött. Eddig. És most más…
Ashley Alexandra DupreA prostituált, aki miatt Spitzer megbukott, bizonyos Ashley Alexandra Dupre egy MySpace és Amie Street weboldallal rendelkező, zenei karriert próbálgató hölgy, aki a botrány előtt ugyanolyan sikertelen volt, mint a többi hozzá hasonló átlag felhasználók. Nade a botrány után… Eddig 200.000 dollár bevétel származott 2 dalának MP3 letöltéseiből, ami valljuk be, nem rossz, és a rádiók is felkapták dalait, ahonnan további royalty-k várhatóak. Sajnos a nagy hal kicsúszott kezei közül: a Girls Gone Wild magazin 1 millió dollárt ajánlott fel szerepléséért, ám később rájöttek, hogy 2003-ból már van a hölgyről egy rakás anyaguk, ami után az ajánlatot ejtették.

Napi bulvár
Cimke:                             

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.