Ha Digidesign vagy M-Audio felhasználó vagy, nem szolgálhatunk sok pozitívummal OS support terén.
Rövidre fogva, az XP SP3-at elfelejtheted (bár audio szempontból semmi eltérés nincs az SP2-höz viszonyítva), úgy ahogy van. Az M-Audio eszközök több forrás szerint nem akarnak települni SP3-ra, az M-Audio oldalán egy hivatalos közlemény is található az SP3 inkompatibilitásról. A Digidesign pedig egyenesen kijelenti, hogy számukra semmi eltérés nem létezik SP2 és SP3 között.
Vista-n továbbra sincs előrelépés, Pro Tools HD támogatás nincs, csak 7.4, és a Vista SP1 egyelőre felejtős, mindkét termékvonalat tekintve. A fura az, hogy a hotfix-eket feltelepítve a Vista-ra minden OK, de ugyanazok a hotfix-ek az SP1 csomagban már valahogy nem tetszenek a Digi-nek és az M-Audio-nak. Érdekes… Persze továbbra sincs Digidesign Vista Home Premium támogatás, csakis Ultimate és Business verziók, és ugye, a 3 verzió között semmi eltérés audio szempontból.
Az M-Audio-nál némileg javultak a dolgok, Project Mix I/O driver továbbra sincs, Vista 64 bites driver-ek pedig semmilyen eszközre. A hivatalos M-Audio álláspont Vista driver ügyben itt olvasható.
M-Audio és Leopard ügyben pedig továbbra is béta státuszban marad a legtöbb Firewire és Project Mix I/O driver.
Update 2008.05.19: Mintha csak erre vártak volna, az M-Audio reagált az áldatlan állapotokat feszegető felhasználói kérdésekre és blogok cikkeire.
Először is, megjelentették a hivatalos Leopard diver-eket Firewire Solo/Audiophile/410/1814/Ozonic és NRV-10 interfészeikhez. A Profire Lightbridge és Project Mix driver-eken még dolgoznak. Továbbá magyarázattal szolgálnak az XP SP3 problémákra is. Vista32-n már csak a Transit, Mobile Pre és Ozone driver-ek maradtak bétában. Vista64-en a bétateszt fázis elhúzódásával magyarázzák a helyzetet, de ígérik, hogy rajta vannak ezerrel, főleg, hogy sok felhasználó jelezte, a 32 bites rendszerek által biztosított max. 4GB-os memóriakorlát problémákat okoz a rendszereikben, ezért mihamarabb 64 bites környezetben kívánják használni az eszközöket.

Digidesign és M-Audio: egyre pocsékabb OS support
Cimke:                                         

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.