Két újdonsággal is előrukkolt az iZotope a 2007-es AES-en: az ANR-B vas zajcsökkentést tud, az RX pedig hangrestauráló szoftver.

Az ANR-B elsősorban broadcast célokra alkalmazható, főleg rádiókban/TV-kben, betelefonálós játékok és helyszíni közvetítések esetében ahol a háttérzajok, telefonvonal mellékzöngék, brumm és egyéb zavaró környezeti zajok kiszűrését oldja meg. Sztereó analóg és digitális csatlakozás található rajta, LAN-on és MIDI-n keresztül vezérelhető. Preset-ek segítségével lehet a különféle körülményekhez gyorsan alkalmazkodni, automatikus és manuális zaj mintavétel is megoldható.

Az RX hangrestauráló szoftver képes széles- és keskenysávú zajcsökkentésre, spektrális javításra, túlvezérlések eltüntetésére, zúgás és brumm eltávolítására, kattanások és recsegések kiszedésére a hanganyagból. Spektrogram segítségével mutatja a hangot, időben és frekvenciában szelektíven is tud dolgozni rajta, van benne összehasonlító funkció az előtte/utána állapotok ellenőrzéséhez, kötegelt feldolgozást is tud és undo history segít akár több lépéssel való visszatéréshez, ha nem lennél elégedett az eredménnyel. Részletek itt.

iZotope AES hírek
Cimke:             

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.