A Live Nation komoly profitcsökkenést mutatott fel az aktuális negyedévben, de a tőzsde még így is pozitívan értékelte. A részvények 3.53 dollárral emelkedtek múlt pénteken, 28%-ot, ami kiugróan jó teljesítmény, főképp azt tekintve, hogy az elmúlt időszakban a befektetők kétkedéssel tekintettek a nagy értékű, 360 fokos megállapodásokra.
Az elmúlt 3 hónap alatt 1.2 millió dollár profitot tudott csak felmutatni a Live Nation, ez 88%-os csökkenés az előző év megegyező időszakához képest, és még mindig jobb, mint amit a piaci elemzők vártak, ugyanis ők veszteséget tippeltek. A profitcsökkenést a saját jegyeladási rendszer implementálásának költségeivel indokolták, amivel a Ticketmaster-től próbálnak elszakadni.
Bevételi oldalon 18%-os növekedés volt tapasztalható, 1.16 milliárd dollárra. Ezt több koncerttel és erős nézőszámokkal érték el, annak ellenére, hogy az aktuális recesszió, az energiaárak növekedése és a bérleti/vásárlási költségek mind-mind ez ellen szóltak. És mégis… úgy tűnik a Live Nation menedzsment tudja mit akar, és képes azt elérni – nemcsak a PR/marketing anyagokban, de a valóságban is, amit a befektetők és a tőzsde is megelégedéssel nyugtázott.

Live Nation üzleti eredmények
Cimke:                 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.