2007 decemberben adtunk hírt először a ProRemote iPhone/iPod Touch Pro Tools kontroller alkalmazásról, és most megérkezett a teljes verzió. Sokkal olcsóbb mint egy dedikált Pro Tools kontroller, de ez a legdrágább zenei alkalmazás az Apple Store-ban, nem véletlenül – minden ízében professzionális szoftverrel van dolgunk.
Far Out Labs ProRemote Pro Tools kontroller iPhone/iPod Touch-ra
Ahogy a korábbi cikkben látható volt, az ötlet az, hogy a Pro Tools kezelőfelületét duplikálja az érintőképernyővel ellátott iPhone/iPod Touch-on, komplett interaktív visszajelzéssel a csatorna beállítások, audio jelszintek és hasonlóak esetében.
A frissített verzió a ProRemote 1.0 nevet kapta és van egy “Light” verzió is 40 dollárért, a teljes verzió viszont 150 dollárba kerül. Ez kissé soknak tűnik, az előzetes vélemények alapján talán túlságosan is sok, de ha hasznos és használható, akkor igazolhatja ezt az összeget. Az szintén sejthető, hogy az olcsóbb ár nem járna automatikusan magasabb eladásokkal.
A Pro és Light verzió közötti eltérések táblázatát itt tudod megtekinteni, de nagy vonalakban: a Light csak HUI protokollt kezel (amivel viszont remekül használható Ableton Live, Apple Logic, MOTU Digital Performer DAW-okkal, köszönhetően a beléjük épített HUI támogatásnak) 8 csatornán, a Pro verzió dedikált transzport nézettel rendelkezik (marker-ekkel, érintésérzékeny scrub területtel), van undo/save funkció, fekvő szintkijelzés, és persze 32 csatorna! A Pro verzió további DAW-ok támogatását is ígéri a későbbiekben, de egyelőre erről még nincs részletesebb infó.
Az új verzió működés közben:

Ahogy látható, teljesen kétirányú a kommunikáció, a megjelenő kezelőfelület pontosan másolja a Pro Tools szoftverelemeket, továbbá a jelszintek is élőben frissülnek. Ráadásként Pro Tools párbeszédablakokat is lehetséges vezérelni vele.
További infók a Far Out Labs weboldalán, ahol a FAQ-ban hasznos tippeket és információkat találsz a használatáról is.

Pro Tools kontroller iPhone/iPod Touch-ra, további DAW-ok a tervben
Cimke:                                                             

3 thoughts on “Pro Tools kontroller iPhone/iPod Touch-ra, további DAW-ok a tervben

 • 2008-08-11 at 16:38
  Permalink

  Érdekes, bár nekem ezekkel az érintőképernyőkkel mindig az a bajom, hogy rá kell nézni a használathoz, mivel nem érzed az ujjaiddal a felületét. Az a legrosszabb amikor billentyűzetet “rajzolnak ki”. Ez is mindenre jó, csak produktivitásra meg intuitív felhasználói felületnek nem. Pedig az előbbi a munkához, az utóbbi a zenéhez nagyon fontos.

  Válasz
 • 2008-08-11 at 18:58
  Permalink

  Ez így van, ha már a Pro Tools előtt ülsz, akkor nem fogod ezt elővenni csak azért, hogy szívasd magad a kis képernyőn. Ez másról szól.
  Akkor van értelme, ha pl. egyedül dolgozol és mondjuk a feljátszóhelységből akarod vezérelni a control room-ban a Pro Tools-t, vagy úgy általában messze vagy a géptől, esetleg nincs lehetőséged hozzáférni. Ahogy az eredeti beharangozóból is kiderült, akár kontinensek között átívelő kapcsolaton keresztül is használható, ergo a távolság nem akadály. Ha meg távol vagy, akkor úgy sincs a nagy képernyő előtted, amit nézhetnél és ez az alkalmazás semmi másra nem jó, mint a távolság legyőzéséhez.

  Válasz
 • 2008-08-11 at 19:26
  Permalink

  Így már elgondolkodtató, köszi hogy helyretetted bennem a dolgokat!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.