A Marantz bejelentette a PMD660 utódát, a PMD661 solid-state mobil recorder-t. Az felvevő beleillik a Marantz új arculatába, kisebb és könnyebb elődjénél, ráadásul további funkciók kerültek bele.

A legnagyobb eltérés a méretben mutatkozik meg: a PMD661 30%-al kisebb mint a PMD600, továbbá a 660 szögletes formáját ívelt, de professzionális tokozás váltotta fel. Fehér alapon fekete OLED kijelző található rajta, melyet menü és fájl navigációs kontrollok vesznek körül, valamint a feltűnő Record gomb. Mindkét csatorna számára 9 szegmenses LED kijelző mutatja a jelszintet, plusz egy további túlvezérlés indikátor és egy további LED mutatja a felvételi státuszt.

Egy duál koncentrikus poti állítja a bemeneti jelszinteket. A bemeneteket a beépített kondenzátor mikrofonok vagy külső jelforrás táplálhatja. A külső eszközöket egy pár XLR, sztereó vonalszintű minijack és digitális koax csatlakozókon keresztül lehetséges rákötni. Aszimmetrikus vonalszintű kimenetek találhatók rajta RCA csatlakozókon és egy 1/4″ TRS jack csatlakozó, mely dedikált hangerő kontrollal rendelkezik és fejhallgatót lehetséges rákötni.

A PMD661 24 bit/96kHz mintavételezést támogat, és max. 32GB tárhelyet kezel SDHC memóriakártyán (a PMD660 Compact Flash memóriát használt). USB csatlakozón keresztül lehet a számítógépre menteni a fájlokat és egy távvezérlő is csatlakoztatható hozzá, azokra az esetekre, amikor az operátor nem tud ideális felvételi pozícióba helyezkedni.

További infók, képek és specifikációk a Marantz weboldalán.

Marantz PMD661 mobil felvevő
Cimke:                 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük