A Midas bemutatta második digitális audio rendszerét, a korábbi XL8-on alapuló PRO6 Live-ot.

A standard mixer rendszer moduláris, egy 32 csatornás Verona-hoz hasonló méretű kontroller felületből + 2 db. 7U magas rack-ből áll, ebben 80 szimultán bemenet található és max. 32 (+3) mix, melyeken mind található EQ és dinamika processzorok. További I/O egységek hozzáadásával a rendszer 264 bemenetig és 264 kimenetig bővíthető. Ezek a csatornák szcéna alapon patch-elhetők és route-olhatók, a PRO6 snapshot automatikáját használva. A PRO6 effekt és dinamika algoritmusai csúcsminőségűek és Linux alapúak. Részei a PRO6 automatikus delay menedzsment rendszerének, azaz, bárhová beszúrhatók és az audió abszolút fázishelyes marad a lekeverésnél.

A Midas mikrofon előfokai diszkrét komponensekből épülnek fel és az XL3, XL4 és Heritage keverőpultokból származó technológiákon alapulnak. A duál analóg és digitális gain fokozatok az előfok karakterének tetszés szerinti beállítását teszik lehetővé. A vezérlőpult színkódolt VCA és POPulation csoportokat használ, melyek egy gombnyomással előhívhatók (nem layer vagy oldal alapú megjelenítés). Ez a módszer az XL8 rendszerből származik. A latency menedzsment minden belső routing és processzálás delay-t figyelembe vesz, továbbá külső analóg insert-eket is kezel – a komplett audio jelút abszolut fázishelyes minden kimeneten. Az összes poti hagyományos, nem körbeforgó. Az FPGA engine-t AD konvertereken keresztül érik el és a Midas saját fejlesztésű interpolációs algoritmusai biztosítják a lineáris, analóg stílusú vezérlést.

A PRO6 minden komponense redundáns táppal ellátott. Az FPGA engine moduláris, tartalék modul opcióval, mely azonnal működésbe lép engine meghibásodás esetén (n+1 modell). A digitális audio AES50 szabványt alkalmaz, hibajavítással. A hardver komponensek között mindenhol támogatott a redundáns csatlakozás, réz és optikai kábelek használatával is. A vezérlő duál redundáns Linux számítógépeket rejt, mindkettő a PRO6 Linux szoftverét futtatja. Bármelyik képes a teljes rendszert egyedül futtatni, és a kettő közötti váltás jelveszteség nélkül működik.

További infók a Midas weboldalán.

Midas PRO6 Live digitális audio rendszer
Cimke:                                         

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük