Liza nyögései minden bizonnyal érdekes élményben részesítik partnerét. Részben megbotránkoztató szexuális élmény, részben mesterséges intelligencia, részben zenei élmény – kihívást jelent neked minden szinten.
Idézet az alkotó Matt Ganucheau magyarázatából:

A női orgazmushoz vezető út mindkét nem számára külön-külön és együtt is kihívást jelent – nincs rá recept. Moaning Lisa egy olyan installáció, mely ezt a folyamatot elemzi és alakítja már-már játékszerűen leegyszerűsített módon. Lisa esetében, mint ahogy az életben, nincs használati útmutató mellékelve – minden próbálkozónak magának kell kiaknáznia Lisa szexuális potenciálját és felfedeznie a sikerhez vezető utat.

Moaning LisaMaga az installáció egy bögyös-faros modellből áll mely folyamatosan várja a közeledést. Amint egy vállalkozó szellemű próbálkozó elé áll érzékeli azt szemeiben található ultraszonikus szenzoraival. Ennek következtében elkezd halkan nyögdécselni, evvel is bíztatva a partnert a további közeledésre. Ez a testén található, stratégiai helyeken elhelyezett 6 szenzoron keresztül történhet meg:

  • 2 piezo érintés érzékelő a fenéken
  • 1 piezo érintés érzékelő a nyak hátulján
  • 1-1 poti a melleken
  • 1 ribbon kontroller a szeméremdombon, dörzsölés intenzitás érzékeléssel

Az egyes interakciók közötti eltelt idő és azok kombinációja nemcsak a sikolyig tudja fokozni Lisa hangját, hanem effekteket is hozzáadhat az élményhez: delay-eket, slicer-eket és reverb-eket. A szenzoroktól érkező jel egy kontrolleren keresztül a saját fejlesztésű Max/MSP komponenshez jut. Minden jelfeldolgozás egy Lisa lába mellett található dobozban elrejtett Mac Mini-ben történik, mely doboz a hangszórókat is magában foglalja.
Moaning Lisa-t az Arse Elektronika 2007 fesztiválon mutatta be fejlesztője, ahol osztatlan sikert aratott és hosszú sorokban álló önkéntes partnereket vonzott.
Itt találsz egy részletes fotógalériát Lisa megalkotásának folyamatáról.
Videók:

Itt találod Matt Ganucheau és Moaning Lisa weboldalát, további érdekességekkel fűszerezve.

Liza nyögései – bizarr és mégis izgató
Cimke:                                         

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.